Wij overtreffen de vraag!

Herregistratie; de evaluatie van het individueel functioneren

Als je je registratie als medisch specialist of profielarts wil verlengen, moet je voldoen aan bepaalde bestaande herregistratie-eisen. Vanaf 2020 gaat hierin iets veranderen, er komt namelijk een eis bij; het evalueren van individueel functioneren.

Herregistratie

Om als medisch specialist of profielarts in aanmerking te komen voor een herregistratie dien je in de 5 jaar voorafgaand aan het verlopen van de registratie te voldoen aan de volgende eisen:

Je hebt je medisch specialisme regelmatig uitgeoefend

  • De werkzaamheden moeten gemiddeld, verdeeld over 5 jaar, ten minste 16 patiënturen per week zijn verricht;
  • De werkzaamheden mogen niet twee jaar lang achter elkaar onderbroken zijn.

Je hebt in voldoende mate deelgenomen aan geaccrediteerde deskundigheidsbevorderende activiteiten

  • De omvang van de activiteiten moeten gemiddeld, verdeeld over 5 jaar, ten minste 40 accreditatie-uren per jaar zijn;
  • De accreditatie wordt gedaan door de desbetreffende wetenschappelijke vereniging of het Accreditatiebureau cluster 1.

Deze eisen zijn onveranderd en blijven dus voor iedere medisch specialist en profielarts hetzelfde. Als de datum van je herregistratie ná 1 januari 2020 ligt, met uitzondering van de overgangsregeling (daarover later meer), dien je rekening te houden met een nieuwe eis.

Eis van evaluatie van het individueel functioneren

Als toevoeging op de huidige eisen met betrekking tot de herregistratie is er vanaf 2020 dus een nieuwe eis; de eis van het individuele functioneren. Aan deze eis dient te worden voldaan in de 5 jaar voor de herregistratiedatum:

Je hebt in voldoende mate deelgenomen aan evaluatie van het individueel functioneren

  • Je hebt een Persoonlijk Ontwikkel Plan (POP) opgesteld en ook uitgevoerd, een onderdeel hiervan is een jaarlijkse zelfevaluatie;
  • Je hebt gegevens verzameld over jouw werkervaring en deskundigheidsbevordering. Deze gegevens zijn verzameld onder een gevarieerde groep direct betrokken personen;
  • Samen met een daartoe opgeleid persoon heb je, op basis van deze gegevens, een evaluatiegesprek gevoerd.

Overgangsregeling

Als de datum van jouw herregistratie ligt tussen 1 januari 2020 en 30 april 2020, dan geldt de overgangsregeling. Dat wil zeggen dat de oude eisen met betrekking tot de herregistratie voor jou nog niet van toepassing zijn, of beter gezegd, er wordt niet nagegaan of aan de nieuwe eisen is voldaan. De reden hiervoor is dat je vier maanden voor de datum van herregistratie al een aanvraag in kunt dienen, voor deze data valt dat dus nog in 2019, op dat moment gelden de nieuwe eisen nog niet. Valt de datum van jouw herregistratie ná 30 april 2020, dien je dus rekening te houden met de nieuwe eis.

Bron: NVvP & KNMG

 

Reageer

Spijtenburg Artsen
Auteur
Spijtenburg Artsen
Publicatiedatum
6-6-2019 14:30

Het laatste nieuws

Wil je er in het onderwijs tegenwoordig bij horen dan moet je op zijn minst een school zijn die innovatie en ontwikkeling dikgedrukt in de visie heeft vastgelegd. Daarnaast moet je zeker iets noemen over het ‘nieuwe’ werken in jouw organisatie: Scrum, agile, lean of Semco-style. Niets mis mee met deze nieuwe termen. Stilstaan is nu eenmaal achteruitgang. Wel is het van belang om te kijken of deze woorden geen hol omhulsel zijn, gekozen vanwege hun populariteit. Daar schiet het er helaas wel eens bij in. De woorden zijn leidend, de praktijk blijkt anders.
Lees meer
Om de instroom van bedrijfsartsen toe te laten nemen, staat de vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde (NVAB) in 2020 voor een belangrijk jaar. Met name als het gaat om structurele financiering van kwaliteitsbeleid en specifieke maatregelen om deze instroom te vergroten. De NVAB had dan ook verwacht dat dit in de begroting meegenomen zou worden, echter bleek dit niet het geval.
Lees meer
Blijf jij op de hoogte?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en mis niks binnen éen van onze branches!
Spijtenburg gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses. Meer weten?
Close