Wij overtreffen de vraag!

Het sollicitatiegesprek

Het sollicitatiegesprek, de eerste echte confrontatie tussen jou en misschien wel je nieuwe werkgever. Het is van belang dat je er netjes en verzorgt uitziet en zelfvertrouwen uitstraalt. Een goede eerste indruk kun je immers maar één keer achterlaten.

Voorbereiding

Een voorbereid man, of vrouw, telt voor twee. Zo ook met solliciteren. Zorg dat je goed voorbereid het gesprek aangaat. Om je zo goed mogelijk voor te bereiden kun je proberen antwoord te geven op verschillende vragen, onder te verdelen in; inhoudelijke voorbereiding, meest voorkomende vragen (die tijdens het gesprek aan jou gesteld zullen worden) en de zelf te stellen vragen (schrijf op voorhand een aantal vragen op die je zelf zou kunnen stellen).

Inhoudelijke voorbereiding

• Wat doet de organisatie precies?
• Wat houdt de functie precies in?
• Is deze functie iets voor mij? En waarom?
• Waaruit blijkt dat ik de juiste kandidaat ben voor deze functie?

Meest voorkomende vragen

• Wat zijn enkele positieve én minder positieve eigenschappen van jou?
• Waarom zouden wij jou aan moeten nemen voor deze functie?
• Wat verwacht je van deze baan?

Vragen die je zelf kunt stellen (bijvoorbeeld)

• Wat zijn mijn opleidingsmogelijkheden?
• Met wie ga ik samenwerken?
• Met welke disciplines ga ik samenwerken?
• Wat zijn de secundaire arbeidsvoorwaarden?

Uiteraard zijn dit allemaal voorbeelden. Denk hier zelf goed over na en bepaald dan zelf welke vragen jou het beste helpen bij het voorbereiden op een sollicitatiegesprek.

Het effect van non-verbale communicatie

Woorden spelen een onderschikte rol t.o.v. non-verbale communicatie. Woorden brengen slechts 7% tot 20% van jouw boodschap over. Dit betekent dat jouw stem (hoe hard, snel en op welke toon je praat) en jouw lijf (bewegingen, gebaren en gezichtsuitdrukking) verantwoordelijk zijn voor 80% van de communicatiekwaliteit. Er zijn drie type non-verbale communicatie die belangrijk zijn om toe te lichten; houding, oogcontact en praten.

Houding

• Wanneer je staat, bijvoorbeeld bij binnenkomst, sta dan rechtop en houd je beide voeten op de grond.
• Wanneer je zit, bijvoorbeeld tijdens het gesprek, houd je beide voeten op de grond, je schouders iets naar beneden en geef ruimte aan een ander. Neem een ‘open’ houding aan, ga niet de hele tijd met je armen over elkaar zitten.

Oogcontact

Mensen houden ervan om gezien te worden. Kijk daarom rustig de tafel rond en kijk mensen aan. Op deze manier zorg je dat je met iedereen aan de tafel in gesprek bent, dus niet alleen met diegene die de vraag stelt. Wissel het oogcontact regelmatig af.

Praten

Haal rustig adem. Het is belangrijk om duidelijk te articuleren, praat dus niet binnensmonds. Zorg dat iedereen je goed kan verstaan, praat dus niet te snel. Kijk hierbij ook iedereen aan. Gebruik daarnaast niet teveel jargon, houd je taalgebruik eenvoudig en functioneel.

Tot slot is een glimlach nooit weg. Een glimlach scoort dubbel, verzacht de stem en maakt deze aantrekkelijker.

Met het behandelen van het sollicitatiegesprek komt er een einde aan onze vier-weekse reeks met sollicitatie tips & tricks. Heb je vragen of wil je eens sparren als het gaat om solliciteren? Neem dan gerust contact met ons op via 076 2063 333. Onze medewerkers staan je graag te woord!

Reageer

Spijtenburg Onderwijs
Auteur
Spijtenburg Onderwijs
Publicatiedatum
13-12-2019 9:01

Het laatste nieuws

Ben jij arts of wil jij arts worden? Ben je nieuwsgierig en geduldig? Dan is de medische specialisatie tot psychiater iets voor jou!
Lees meer
Dat er een tekort aan personeel is in de zorg weten we inmiddels allemaal. Eerder schreven we hier al een aantal artikelen over. Verpleegkundig personeel is hier geen uitzondering op. Uit recent onderzoek van RTL Nieuws is gebleken dat het tekort aan verpleegkundigen in ziekenhuizen tot gevaarlijke situaties leidt. Dit brengt de veiligheid van de patiënten in gevaar. Aan het onderzoek hebben 2925 zorgprofessionals meegedaan die werkzaam zijn in het ziekenhuis, velen van hen anoniem, uit angst voor hun baan. Medewerkers en deskundigen hebben inmiddels hun zorgen uitgesproken.
Lees meer
De leerkracht is in mijn ogen de topsportcoach in het onderwijs. De leerlingen zijn hierin de topsporters. Iedere leerling op zijn of haar niveau uiteraard. De leerkracht begeleidt de leerling naar zijn of haar topprestatie toe. Daarin is het team eromheen van wezenlijk belang om die prestatie te behalen.
Lees meer
Blijf jij op de hoogte?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en mis niks binnen éen van onze branches!
Spijtenburg gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses. Meer weten?
Close