Als consultants van Spijtenburg zijn wij dagelijks bezig om een optimale match te realiseren tussen kandidaat en opdrachtgever. Te vaak maken wij het mee dat kandidaten zich te veel laten leiden door functies die op hun pad komen en niet door een bewuste keuze voor een functie of organisatie die past bij hun persoonlijk profiel. Dit is een gemiste kans voor zowel de organisatie als de kandidaat. Bij een optimale match zal de kandidaat zich met passie inzetten voor de organisatie en zijn of haar talenten optimaal ontwikkelen.

Deelnemers

De training is bedoeld voor medewerkers die richting willen geven aan hun professionele ontwikkeling.

Programma

Deze training wordt incompany uitgevoerd op uw locatie en qua inhoud en aanpak worden afgestemd op uw specifieke situatie.

In deze eendaagse training doorlopen de deelnemers het totale loopbaantraject vanaf het opstellen van hun persoonlijk profiel met hun kernwaarden, talent en drijfveren tot het succesvol solliciteren.

De volgende onderwerpen worden belicht:

  • Ontwikkeling van mijn persoonlijk profiel. Wie ben ik? Wat zijn mijn kernwaarden, mijn talenten en drijfveren?
  • Wat wil ik realiseren in mijn professionele (en persoonlijke) leven? Ontwikkeling van mijn loopbaandoelen en loopbaanplan
  • Hoe presenteer ik mijzelf in de media en in gesprekken?
  • Hoe bouw ik mijn professionele netwerk op?
  • Succesvol solliciteren: Hoe schrijf ik een goede brief en CV? Hoe voer ik een succesvol sollicitatiegesprek? Welke succesfactoren kan ik benutten?

Opzet en kosten

Het programma en de duur worden in overleg met de opdrachtgever vastgesteld. De kosten bedragen € 600 per dagdeel.

De trainer

De bijeenkomsten worden geleid door drs. Anita Rasenberg. Tot 1 januari 2019 was Anita directeur/oprichter en senior consultant van Spijtenburg. Meer dan vijftien jaar heeft zij kandidaten begeleid bij hun sollicitaties naar functies op beleids-, management en bestuursniveau. Te vaak constateerde Anita dat talentvolle mensen niet succesvol waren in het solliciteren of een verkeerde loopbaankeuze hadden gemaakt. Deze ervaring deed haar besluiten om een boek te schrijven en trainingen te geven waarin zij mensen begeleidt op het terrein van loopbaanontwikkeling.

De deelnemers ontvangen haar boek Succesvol Solliciteren. Sta zelf aan het stuur van je loopbaan, uitgegeven door Lannoo Campus, 2021.

Belangstelling

Voor informatie kunt u contact opnemen met Anita Rasenberg, a.rasenberg@spijtenburg.nl of 06 30062547.

Het laatste nieuws

‘Diplomaterreur’ werd het genoemd. En dat is kwalijk ‘want door alleen naar diploma’s te kijken, doen werkgevers zichzelf en potentiële werknemers tekort.’
Lees meer
Doel van het voorstel is om het werken in loondienst in de zorg aantrekkelijker te maken (én daarmee het werken als ZZP-er in de zorg onaantrekkelijker te maken). Dit laatste geeft voor veel ZZP-ers onrust
Lees meer
Gaat AI recruiters vervangen is de vraag? Onwaarschijnlijk. Wel kunnen bureaus met een goede inzet van AI meer gerichte data genereren, kandidaten beoordelen en mogelijk hun kansen vergroten voor zowel de werving zelf als bij het binden van kandidaten
Lees meer
Blijf jij op de hoogte?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en mis niks binnen éen van onze branches!