Utrecht
Referentie: SPS07850

Jeugdarts / ANIOS jeugdgezondheidszorg

Wat ga je doen?

Zie jij als jeugdarts het belang in van preventieve zorg en het samenwerken met verschillende disciplines en instellingen? Ben je daarnaast sterk in het maken van probleemanalyses en staat integriteit bij jou hoog in het vaandel? Dan is deze jeugdarts vacature echt iets voor jou!

Als jeugdarts houdt je samen met jouw team de gezondheidstoestand van kinderen tussen 0 en 18 jaar goed in de gaten. Verder ga je:

  • Adviseren over de gezondheidssituatie van de jeugd in de stad. Wanneer je ziet dat de gezonde ontwikkeling van een kind of van groepen kinderen in gevaar dreigt te komen, kom je in actie.
  • Gezondheidsonderzoeken uitvoeren, analyses maken en bevindingen delen.
  • Van belang zijn voor je collega's uit je team door een klankbord te zijn.
  • Werkzaam zijn binnen de doelgroep 0-4 jaar (op de consultatiebureaus) of 4-18 jaar (binnen het speciaal onderwijs, basisonderwijs of voortgezet onderwijs.

Waar ga je werken?

Je gaat als jeugdarts werken bij een gemeente. Je komt te werken in een van de teams binnen de Jeugdgezondheidszorg (JGZ). Deze teams helpen kinderen van 0 tot 18 jaar om gezond en veilig op te groeien binnen de stad. Binnen JGZ werken ruim 160 medewerkers, waaronder jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen, teamassistenten, screeners en logopedisten. Verder spoort het team gezondheidsproblemen op, voorkomen ze gezondheidsproblemen en verwijzen ze naar de beste vorm van hulpverlening en zorg.

Wie ben jij als jeugdarts?

Je bent iemand die goed kan luisteren en sterk is in het maken van probleemanalyses en oordeelsvorming. Verder ben je in staat deze te vertalen naar adviezen, begeleidingsplannen of doorverwijzingen. Daarnaast:

  • Ben je gediplomeerd en BIG-geregistreerd als arts.
  • Heb je de opleiding arts maatschappij en gezondheid (1e fase) afgerond, of heb je de introductiecursus jeugdgezondheidszorg 0-18 gevolgd.
  • Zie je het belang in van preventieve gezondheidszorg en heb je duidelijk affiniteit heeft met de doelgroep 0-18 jaar.
  • Vind je het leuk vindt om in een veranderende organisatie de verbinding te zoeken met andere disciplines en/of (gemeentelijke) instellingen of diensten.
  • Ben je integer en werk je resultaat-, kwaliteits- en klantgericht.

Ben jij basisarts en heb je de ambitie om in de jeugdgezondheidszorg te werken? Ook dan ben je van harte welkom om te solliciteren!

Wat krijg je?

Je krijgt een tijdelijk contract aangeboden voor 24 tot 36 uur per week met de looptijd van 1 jaar met de optie tot verlenging. Je start zo snel mogelijk.

Je kunt zowel op zzp-basis als in vast dienstverband aan de slag.

Hoe ziet de procedure eruit?

Heb je interesse in deze jeugdarts vacature? Voor meer informatie en het sturen van jouw CV (vóór maandag 21 februari 16:00 uur) kun je contact opnemen met Jacqueline Rasenberg via 076 2063 333, 06-30059574 of via j.rasenberg@spijtenburg.nl.

Wie is Spijtenburg?

Wij zijn gedreven door het duurzaam verder helpen van mensen en organisaties bij hun échte vraag. Door te luisteren, nieuwsgierig te zijn en door te vragen, maken we voor kandidaten of opdrachtgevers het verschil! Je kunt bij ons terecht voor werving en selectie, interim management/ZZP, detachering én advies. Wil je meer weten? Bekijk dan de over ons pagina.

Geen passende vacature gevonden?

Heb je geen passende vacature kunnen vinden? Wij kijken graag met je mee!
Neem contact met ons op via 076 - 2063 333 voor meer informatie of blijf op de hoogte van ons aanbod d.m.v. een job alert.