Assen
Referentie: SPLS08255

Psychiater HIC

Wat ga je doen?

Heb jij als psychiater behoefte aan professionele autonomie en wil je ergens aan de slag waar je de ruimte krijgt om aan te geven hoe jij jezelf zou willen ontwikkelen? Heb je daarnaast affiniteit met complexe psychopathologie en durf je buiten de kaders te denken? Dan is deze psychiater HIC vacature echt iets voor jou!

Als psychiater ga je aan de slag binnen een multidisciplinair team. Binnen dit team richt je je op de diagnostiek en behandeling van ernstige psychiatrische aandoeningen in de acute fase. Daarnaast bestaan jouw taken en verantwoordelijkheden uit:

  • Je geeft actuele ontwikkelingen vorm binnen het zorgveld, in het bijzonder binnen de acute psychiatrie.
  • Je levert, samen met het team, een belangrijke bijdrage aan de zorg voor zeer kwetsbare mensen en kun je het verschil maken op een cruciaal punt in het leven van mensen.
  • Je zet jouw kennis en capaciteiten optimaal in om zo de zorg, de afdeling acute psychiatrie en het circuit verder te kunnen optimaliseren.
  • Je werkt als regiebehandelaar.
  • Je levert een bijdrage aan de verdere ontwikkeling van de HIC en IHT en aan de beleidsontwikkelingen binnen de acute psychiatrie.

Waar ga je werken?

Je gaat aan de slag op de HIC afdeling van een GGZ-instelling. Op deze afdeling wordt de HIC-methodiek continu verder ontwikkeld. Mensen die in ernstige psychiatrische nood verkeren worden hier goed en menswaardig opgevangen en behandeld. Het terugdringen van dwang en drang staat centraal, hierbij is de aandacht gericht op het herwinnen van de eigen regie van de patiënt. De komende twee jaar staat de realisatie van een splinternieuw gebouw op de planning, deze wordt in nauwe samenspraak met collega’s, patiënten en naasten gerealiseerd voor optimale (crisis)zorg en behandeling.

Wie ben jij als psychiater?

Als psychiater werk je graag in teamverband en je durft ruimte en verantwoordelijkheid te geven aan andere professionals, om samen tot zo goed mogelijke zorg te komen. Ook is het belangrijk dat je leiding en sturing kan geven waar nodig. Daarnaast:

  • Je beschikt over een afgeronde opleiding tot psychiater.
  • Je hebt, bij voorkeur, ervaring met volwassenen- of ouderenpsychiatrie.
  • Je bent BIG-geregistreerd.
  • Je hebt ervaring in en affiniteit met het werken met complexe psychopathologie.
  • Je kunt buiten de kaders kunt denken.
  • Je kunt het overzicht behouden in acute situaties.
  • Je bent in staat om een juiste risicoanalyse te maken (suïcidaliteit, agressie, dreiging en maatschappelijke schade).
  • Je werkt graag samen met ketenpartners en andere collega’s en ziet het belang van goede samenwerkingsrelaties.

Wat krijg je?

Je krijgt een functie aangeboden waarbij je direct kunt beginnen voor 24 uur per week. Je kunt zowel op ZZP/interim basis aan de slag als in vast dienstverband. Het salaris bedraagt minimaal €5.430,- en maximaal €9.489,- (CAO GGZZ). Daarnaast krijg je:

  • Volop de mogelijkheid en ruimte voor professionele autonomie, gecombineerd met verantwoordelijkheid en een stevig netwerk van collega’s.
  • De mogelijkheid om samen te bespreken wat jij nodig hebt om je werk op een passende manier te kunnen invullen en hoe jij je verder wilt ontwikkelen.

Hoe ziet de procedure er uit?

Heb jij interesse in deze psychiater vacature? Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ron Broere, 076 - 2063 333, 06 3005 9223 of per e-mail r.broere@spijtenburg.nl.

Wie is Spijtenburg?

Wij zijn gedreven door het duurzaam verder helpen van mensen en organisaties bij hun échte vraag. Door te luisteren, nieuwsgierig te zijn en door te vragen, maken we voor kandidaten of opdrachtgevers het verschil! Je kunt bij ons terecht voor werving en selectie, interim management/ZZP, detachering én advies. Wil je meer weten? Bekijk dan de over ons pagina.

Geen passende vacature gevonden?

Heb je geen passende vacature kunnen vinden? Wij kijken graag met je mee!
Neem contact met ons op via 076 - 2063 333 voor meer informatie of blijf op de hoogte van ons aanbod d.m.v. een job alert.