Utrecht
Referentie: SPLS08373

Jeugdarts

Wat ga je doen?

Ben jij als jeugdarts sterk in het maken van probleemanalyses en oordeelsvorming en zie je het belang is van preventieve gezondheidszorg? Wil je daarnaast een functie voor 24-36 uur per week en wil je zo snel mogelijk starten? Dan is deze jeugdarts vacature echt iets voor jou!

Als jeugdarts kom je te werken bij één van de teams binnen de jeugdgezondheidszorg (JGZ). JGZ helpt kinderen van 0 tot 18 jaar gezond en veilig opgroeien in de stad. Met name jonge kinderen, en kinderen in kwetsbare situaties – daar begint de extra zorg al tijdens de zwangerschap. Samen met ouders kijken word er gekeken naar hun betekenisvolle rol bij de ontwikkeling van hun kind en de dagelijkse vragen rond opvoeden en opgroeien. Daarnaast worden gezondheidsproblemen opgespoord en voorkomen en verwijzen ze naar de beste vorm van hulpverlening en zorg. De JGZ heeft een belangrijke preventieve functie. Binnen JGZ werken ruim 160 medewerkers, waaronder jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen, teamassistenten, screeners en logopedisten. Jouw taken zijn:

  • Je bent de sociaal-medisch deskundige van één van dee teams. Samen met je team houd je de gezondheidstoestand van de Utrechtse kinderen tussen 0 tot 18 jaar goed in de gaten.
  • Je adviseert over de gezondheidssituatie van de jeugd in de stad. Als je ziet dat de gezonde ontwikkeling van een kind of van groepen kinderen in gevaar dreigt te komen, kom je in actie.
  • Je doet gezondheidsonderzoeken, maakt analyses en deelt je bevindingen.
  • Je vindt het belangrijk om een klankbord te zijn voor je collega’s van het team.
  • Je bent werkzaam binnen de doelgroep 0-4 jaar (op de consultatiebureaus) of 4-18 jaar (binnen het speciaal onderwijs, basisonderwijs of voortgezet onderwijs).

Waar ga je werken?

Je gaat aan de slag bij een een organisatie voor de jeugdgezondheidszorg.

Wie ben jij als jeugdarts?

Als jeugdarts vind je het leuk om in een veranderende organisatie de verbinding te zoeken met andere disciplines en/of (gemeentelijke) instellingen of diensten. Daarnaast:

  • Ben je een gediplomeerd en BIG-geregistreerd arts.
  • Heb je de opleiding arts maatschappij en gezondheid (1e fase) afgerond, dan wel de introductiecursus jeugdgezondheidszorg 0-18 gevolgd.
  • Kun je goed luisteren en je bent sterk in het maken van probleemanalyses en oordeelsvorming.
  • Ben je in staat deze te vertalen naar adviezen, begeleidingsplannen of doorverwijzingen.
  • Zie je het belang in van preventieve gezondheidszorg en heb je duidelijk affiniteit met de doelgroep.
  • Ben je integer en werkt resultaat-, kwaliteits- en klantgericht.

Ben je een basisarts en heb je interesse? Ook dan ben je van harte welkom om te solliciteren!

Wat krijg je?

Je krijgt een tijdelijk contract voor 24-36 uur per week met de looptijd van één jaar, met een maximale verlenging van een jaar. Je start zo snel mogelijk.

Hoe ziet de procedure er uit?

Heb je interesse in deze jeugdarts vacature? Voor meer informatie en het sturen van jouw CV kun je contact opnemen met Jacqueline Rasenberg via 076 2063 333, 06-30059574 of via j.rasenberg@spijtenburg.nl.

Wie is Spijtenburg?

Wij zijn gedreven door het duurzaam verder helpen van mensen en organisaties bij hun échte vraag. Door te luisteren, nieuwsgierig te zijn en door te vragen, maken we voor kandidaten of opdrachtgevers het verschil! Je kunt bij ons terecht voor werving en selectie, interim management/ZZP, detachering én advies. Wil je meer weten? Bekijk dan de over ons pagina.

Geen passende vacature gevonden?

Heb je geen passende vacature kunnen vinden? Wij kijken graag met je mee!
Neem contact met ons op via 076 - 2063 333 voor meer informatie of blijf op de hoogte van ons aanbod d.m.v. een job alert.