Den Haag
Referentie: SPLS08464

Jeugdarts

Wat ga je doen?

Ben jij als jeugdarts in staat om zowel mild als resoluut en duidelijk te zijn en wil je de mogelijkheid krijgen om €5.872,- te verdienen? Wil je daarnaast ergens aan de slag waar je voldoende opleidingsmogelijkheden krijgt en ben je in staat om efficiënt te werken? Dan is deze jeugdarts vacature echt iets voor jou!

Als jeugdarts draag je zorg voor de preventieve jeugdgezondheidszorg. Jouw werkzaamheden bestaan uit taken voor JGZ 0-12. Door middel van periodieke gezondheidsonderzoeken houd je de ontwikkeling van 'jouw' kinderen preventief in de gaten, in de breedste zin: somatisch, psychomotorisch, emotioneel en sociaal. Met voorlichting, adviezen en gehoor- of ogentests ben je mogelijke problemen zo veel mogelijk voor. Samen met de verpleegkundigen houd je de vinger aan de pols als het gaat om voeding, verzorging en opvoeding. Daarnaast bestaan jouw taken en verantwoordelijkheden uit:

  • Het verrichten van taken op het gebied van infectieziektebestrijding, waaronder het Rijksvaccinatieprogramma.
  • Het geven van voorlichting en advies over gezondheidsaspecten aan (groepen) jeugdigen, ouders en leerkrachten.
  • Het deelnemen aan zorgnetwerken en in- en extern multidisciplinair overleg.

Dit allemaal binnen de context van een grote, internationale en multiculturele stad. Door positief stimuleren zorg je dat ouders zich gesteund en competent voelen in hun opvoedingstaak. Zo'n 20% van de kinderen of ouders heeft extra ondersteuning nodig. Dat kan zijn door te zoeken naar andere manieren van uitleggen, het gebruik van visuele middelen, nabellen, huisbezoek laten uitvoeren door een jeugdverpleegkundige, een directe doorverwijzing naar de tweede lijn, inbreng van cases in interdisciplinaire overleggen met Jeugdhulp of doorvragen tot je de vraag achter de vraag helder hebt.

Waar ga je werken?

Je gaat aan de slag bij een afdeling in opbouw binnen een centrum voor jeugd en gezin. De afdeling heeft de verantwoordelijkheid voor het welbevinden van 120.000 mensen en het verlenen van de juiste zorg aan 30.000 personen boven de 18. Binnen de afdeling zijn de jeugdhulpverlening, jeugdgezondheidszorg, maatschappelijke opvang en de WMO samengevoegd.

Wie ben jij als jeugdarts?

Als jeugdarts in Den Haag ben je je bewust van de culturele diversiteit van Den Haag, de uiteenlopende etnische achtergronden en sociaal-economische positie van kinderen en ouders. In het contact met hen ben je mild en voorkomend, maar ben je ook in staat om resoluut en duidelijk te zijn. Daarnaast:

  • Ben je afgestudeerd basisarts met BIG-registratie of beschik je over een afgeronde opleiding tot jeugdarts KNMG of arts M&G.
  • Heb je een goede beheersing van de Engelse taal.
  • Ben je een betrokken arts met hart voor de kinderen die bij je komen.
  • Heb je affiniteit met, en bij voorkeur werkervaring in, het werken met kinderen én jongeren.
  • Werk je efficiënt en resultaatgericht samen binnen het team en met de verschillende ketenpartners.

Wat krijg je?

Je krijgt een functie aangeboden voor 36 uur per week, met de looptijd van 12 maanden. Bij goed functioneren is er mogelijkheid tot verlenging of een vast dienstverband. Daarnaast krijg je:

  • Een maximaal salaris van €5.872,- als jeugdarts (je kunt ook als basisarts aan de slag, het maximale salaris is dan €5.169,-).
  • De ruimte om compensatieverlof op te bouwen.
  • Diverse opleidings- en ontwikkelmogelijkheden.
  • Opname in het ABP-pensioenfonds.
  • Een maandelijkse bijdrage aan de ziektekostenverzekering.
  • Een individueel Keuzebudget (IKB) ter waarde van 17,05% bovenop je salaris, dat je naar keuze kunt inzetten voor bijvoorbeeld extra verlof, salaris of lidmaatschap van de sportschool.

Hoe ziet de procedure er uit?

Heb je interesse in deze jeugdarts vacature? Voor meer informatie en het sturen van jouw CV kun je contact opnemen met Jacqueline Rasenberg via 076 2063 333, 06-30059574 of via j.rasenberg@spijtenburg.nl.

Wie is Spijtenburg?

Wij zijn gedreven door het duurzaam verder helpen van mensen en organisaties bij hun échte vraag. Door te luisteren, nieuwsgierig te zijn en door te vragen, maken we voor kandidaten of opdrachtgevers het verschil! Je kunt bij ons terecht voor werving en selectie, interim management/ZZP, detachering én advies. Wil je meer weten? Bekijk dan de over ons pagina.

Geen passende vacature gevonden?

Heb je geen passende vacature kunnen vinden? Wij kijken graag met je mee!
Neem contact met ons op via 076 - 2063 333 voor meer informatie of blijf op de hoogte van ons aanbod d.m.v. een job alert.