Voorhout
Referentie: SPS09030

Psychiater medium care ouderen

Wat ga je doen?

Ben jij de psychiater die wil helpen de verdere ontwikkeling van de ouderenpsychiatrie vorm te geven en omschrijf je jezelf als een verbinder? Ben je daarnaast voor 16-36 uur per week beschikbaar? Dan is deze psychiater vacature wellicht iets voor jou!

Je bent samen met twee psychiaters verantwoordelijk voor de 24 uurszorg van de patiënten die zijn opgenomen op de Medium Care Ouderen. Hier voer je medisch psychiatrisch onderzoek en behandelingen uit aan ouderen met complexe psychiatrische problematiek. Ook:

  • Ben je verantwoordelijk voor de indicatiestelling, diagnostiek en besluitvorming van het behandelplan van patiënten met complexe psychiatrische aandoeningen.
  • Ben jij als regiebehandelaar betrokken bij de behandelingen van de collega-behandelaren en adviseert hen waar nodig.
  • Neem je deel aan diverse vormen van overleg van het multidisciplinaire behandelteam gericht op de zorginhoud.
  • Ben je lid van de intervisiegroep van ouderenpsychiaters.
  • Participeer je in opleidingstaken voor de AIOS.
  • Participeer je in de 24 uursdienst van de crisisdienst.
  • Bouw je aan een samenwerking met in- en externe ketenpartners.

Waar ga je werken?

Als psychiater ga je aan de slag bij een zorgorganisatie in Leiden. Je komt terecht in een multidisciplinair team dat bestaat uit twee psychiaters, arts assistenten, specialist ouderengeneeskunde, physician assistant, huisartsen, maatschappelijk werksters, psychomotore therapeut, GGZ agogen, activiteitenbegeleidsters, (coördinerend) verpleegkundigen, ziekenverzorgenden, coassistenten, leerling- en stagiair verpleegkundigen. Er worden meerdere opleidingsplaatsen aangeboden voor verschillende disciplines. In het team waarin jij gaat werken, werken psychiaters in opleiding, een specialist ouderengeneeskunde in opleiding en verpleegkundigen in opleiding. Zij lopen afhankelijk van (de fase van) de opleiding variërend van een maand tot een jaar stage bij ons. Daarnaast volgen artsen in opleiding op de MC ouderen hun zesweeks coschap psychiatrie.

Er zijn 40 bedden op een gesloten afdeling. Er wordt gericht op kortdurende zorg waarbij het herstel gericht is op terugkeer naar huis. De nadruk van behandeling ligt op het stabiliseren en verbeteren van de psychiatrische klacht. Er worden ouderen met stemming, angst- en somatoforme stoornissen, persoonlijkheidsproblematiek en trauma, autisme spectrum zorg en psychosezorg behandeld. Wel of niet voortkomend uit neurocognitieve stoornissen of levensfaseproblematiek.

Wie ben jij als psychiater?

Je hebt affiniteit met de doelgroep ouderen en staat ingeschreven in het BIG-register & RGS-register. Verder:

  • Schakel je snel tussen cliënt en samenwerkingspartners met jouw communicatieve vaardigheden.
  • Zet je jezelf in voor een kwaliteitsgericht behandelbeleid en draag je dit uit binnen het team.
  • Ben je een verbinder, sta je stevig in je schoenen en zie je uitdagingen in de complexiteit van de doelgroep.
  • Draag je bij aan een goede sfeer door je humor en relativerend vermogen.

Ben je (bijna) klaar met je opleiding? Ook dan ben je van harte welkom om te solliciteren. De organisatie faciliteert jou in je persoonlijke ontwikkeling waarbij je onder andere wordt begeleid door een ervaren psychiater.

Wat krijg je?

Je gaat als interim of ZZP'er aan de slag voor 16-36 uur per week.

Hoe ziet de procedure eruit?

Heb jij interesse in deze psychiater vacature? Neem dan contact op met Ron Broere via 06 3005 9223 of r.broere@spijtenburg.nl.

Wie is Spijtenburg?

Spijtenburg is gespecialiseerd in het werven en selecteren van kandidaten voor tijdelijke en vaste functies binnen het publieke domein. We werken met verschillende arbeidsvormen, namelijk op basis van werving en selectie, interim/ZZP en detachering. Wil je meer weten? Bekijk dan onze over ons pagina!

Geen passende vacature gevonden?

Heb je geen passende vacature kunnen vinden? Wij kijken graag met je mee!
Neem contact met ons op via 076 - 2063 333 voor meer informatie of blijf op de hoogte van ons aanbod d.m.v. een job alert.