Leiden, Zoetermeer, Gouda, Alphen aan de Rijn
Referentie: SPS09044

Psychiater HIC

Wat ga je doen?

Ga jij als psychiater de uitdaging aan om de HIC-afdeling verder te professionaliseren? Heb je daarnaast affiniteit en/of ervaring met cliënten met ernstig psychiatrische aandoeningen? Dan is deze interim psychiater vacature wellicht iets voor jou!

In deze functie ben je o.a. verantwoordelijk voor de indicatiestelling, diagnostiek en besluitvorming van het behandeplan van patiënten met ernstige psychiatrische aandoeningen. Verder ben je betrokken bij de behandelingen van collega-behandelaren en adviseer je hen waar nodig. Tevens bouw je aan een samenwerking met in- en externe ketenpartners. Ook ga je een rol spelen bij de doorontwikkeling van de afdelingen HIC en MC. Daarnaast:

  • Ben jij als regiebehandelaar verantwoordelijk voor de cliënten die zijn opgenomen op de HIC en de MC;
  • Bouw je aan een samenwerking met in- en externe ketenpartners;
  • Geef jij werk begeleiding aan de arts assistenten;
  • Ben je inzetbaar voor diensten buiten kantoortijden.

Waar ga je werken?

Als psychiater HIC kom je te werken binnen de zorgfunctie acute psychiatrie. Die kent drie gesloten opname klinieken voor volwassenen en ouderen: de High Intensive Care (HIC), Kliniek Kristal (KK) voor volwassenen met een (licht) verstandelijke beperking en de Medium Care (MC) voor volwassenen. De HIC biedt acute klinische zorg aan cliënten van 18 jaar en ouder waarbij er gestreefd wordt naar een opnameduur variërend van enkele dagen tot maximaal 3 weken. Bij de MC worden cliënten gemiddeld 6 weken behandeld.

Wie ben jij als psychiater HIC?

Als psychiater HIC ben jij in staat om jouw collega’s te stimuleren om vanuit verschillende invalshoeken te kijken naar de wensen en behoeften van de cliënt. Daarnaast:

  • Heb jij los van jouw registratie in het BIG een visie op herstel in de behandeling van de cliënten en weet je hier jouw collega’s in mee te nemen.
  • Ben je inzetbaar voor diensten buiten kantoortijden.
  • Heb je affiniteit en/of ervaring met cliënten met ernstig psychiatrische aandoeningen.
  • Kun jij met jouw communicatieve vaardigheden snel schakelen tussen cliënt en samenwerkingspartners;
  • Volg je de laatste ontwikkelingen binnen jouw expertise op de voet en creëert hiervoor draagvlak binnen de afdeling.

Wat krijg je?

Je krijgt een tijdelijke functie aangeboden (verlenging is bespreekbaar) waarbij het aantal uren in onderling overleg overeen wordt gekomen. Je kunt zowel op ZZP/interim basis als in vaste dienst aan de slag. Het salaris is o.b.v. salarisschaal Medisch Specialisten (minimaal €5.649,- tot maximaal €9.872,-).

Hoe ziet de procedure er uit?

Heb jij interesse in deze psychiater HIC vacature? Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ron Broere, 076 - 2063 333, 06 3005 9223 of per e-mail r.broere@spijtenburg.nl.

Wie is Spijtenburg?

Wij zijn gedreven door het duurzaam verder helpen van mensen en organisaties bij hun échte vraag. Door te luisteren, nieuwsgierig te zijn en door te vragen, maken we voor kandidaten of opdrachtgevers het verschil! Je kunt bij ons terecht voor werving en selectie, interim management/ZZP, detachering én advies. Wil je meer weten? Bekijk dan de over ons pagina.

Geen passende vacature gevonden?

Heb je geen passende vacature kunnen vinden? Wij kijken graag met je mee!
Neem contact met ons op via 076 - 2063 333 voor meer informatie of blijf op de hoogte van ons aanbod d.m.v. een job alert.