Trainingen

Trainingen | Persoonlijk advies en begeleiding helpt

Hoe help je kandidaten en opdrachtgevers met het vinden van het juiste antwoord op de vraag? Wat is de aanpak voor het kiezen van de juiste training of opleiding? Wat is ‘persoonlijke begeleiding’ en wat betekent dit voor mij en mijn organisatie? Verschillende vragen die er toe doen. Wij kunnen het verschil maken door verder te vragen, te luisteren en onze ervaring in te zetten voor zowel jou als individu, als voor jouw organisatie.

Lees onze blogs, open de nieuwsbrieven en volg de trends op de social media sites. Schooldirecteuren die niet meer te vinden zijn, leerkrachten die massaal omvallen, zij-instromers die wel willen, maar geen gehoor vinden bij bestuurders en onderwijsmanagers die na 2 jaar eigenlijk wel uitgekeken zijn op de instelling / faculteit. Voorbeelden te over op het internet. En ook tijdens onze gesprekken met kandidaten en opdrachtgevers komt het naar voren. Precies daarom maken wij werk van het 'helpen'.

Wat is onze aanpak, wat maakt ons anders?

Spijtenburg is geen traditioneel opleidingsinstituut. Wij werken samen met (onderwijs-)partners, die ieder een specialisatie hebben in het beroepenveld. Zo bereiken we meerwaarde voor de kandidaat en de opdrachtgever. Alle trainingen of hulpprogramma’s zijn op de praktijk gericht. Dat is altijd het uitgangspunt, de basisvoorwaarde voor het antwoord op de vraag.

We werken samen met gebruikelijke opleiders in het beroepenveld die onze programma’s certificeren. Hierdoor krijgt een opleiding of training nog meer toegevoegde waarde voor de kandidaat (leven-lang-leren en erkende diploma’s).

 • We werken langs 3 ontwikkellijnen:
  • Cognitief, meer kennis georiënteerd;
  • (Inter-)persoonlijke vaardigheden;
  • Duurzame ontwikkeling;
 • Aandacht voor ontwikkeling
  • door middel van onafhankelijke en persoonlijke assessments en coaching;
  • sparren met Spijtenburg collega's en experts;
 • Transparante intakes met ontwikkeladvies voor ieder programma;
 • Registraties bij SPHBO, CEDEO, Schoolleidersregister, RegisterRvT en erkenningen bij diverse instituten.

Welke doelgroepen bedienen wij?

Vanzelfsprekend bedienen we alle Spijtenburg domeinen: Zorg, Overheid en Artsen. Deze hebben ook te maken met leiderschapsvraagstukken en kwetsbare verduurzaming. De hulpvraag is niet specifiek voor Onderwijs.

Een RvT-lid in het Primair Onderwijs kan uit alle branches komen. Evenals een zij-instromer die als schooldirecteur aan de slag gaat. Onderwijsmanagers komen ook steeds vaker uit het bedrijfsleven. We richten ons dus niet op een specifieke doelgroep, maar focussen ons op de behoefte, de hulpvraag, om die goed te beantwoorden en te ontwikkelen. Vanuit de wetenschap, vanuit de link met het bedrijfsleven, vanuit de affiniteit met sport en vanuit interesse en aandacht in de mens. Je hoeft geen theoretische toets af te leggen om je kennis te laten zien. Je moet je leerlingen, je collega’s, je MT kunnen helpen met de ontwikkelingen die je bij ons of onze partners hebt ervaren.

Wat is onze impact

De vraag stellen is hem uiteraard ook beantwoorden. We hechten zeer veel waarde aan wat jij vindt. We zijn daarin heel transparant. Anders heeft het geen impact en dus geen zin. Als we de uitval / uitstroom kunnen reduceren of de duurzame inzetbaarheid van personeel kunnen bevorderen, dan ‘doen wij er toe’. Vaak gaat het over percentages. Denk aan vertrek van 40% van het nieuwe personeel binnen 1 jaar of een ziekteverzuimpercentage van meer dan 10%. Dat zijn wezenlijke cijfers. Daar iets aan doen, samen en duurzaam, dat is impact.

Zowel onze kandidaten en opdrachtgevers als wijzelf delen graag ervaringen, kennis en adviezen. Tenslotte word je enthousiast van voorbeelden uit de praktijk. Het zien van (kleine) successen geeft energie en nodigt uit om er zelf mee aan de slag te gaan. Wij zijn trots op onze resultaten en dragen dat graag uit. Uiteraard met bescherming van privacy en persoonlijke informatie.

Tips

 • Leg de lat hoog voor jezelf en jouw organisatie en oriënteer je op praktijkvoorbeelden;
 • Zoek naar een coach, een collega of leidinggevende die jouw ontwikkeling kan zien. Sparren is ook leren. Laat zien dat je ambities hebt en aan de slag gaat met je persoonlijke ontwikkeling;
 • Plan je ontwikkeling zorgvuldig in. De kans op resultaat, succes, impact en trots is dan hoog;
 • Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan bij één van onze onderwijsconsultants;
 • Ga het vooral doen! Twijfel niet over je eigen 'waarom dan?', en 'hoe dan?' en 'wat moet ik er dan mee?'.
Wat zeggen anderen over ons?

“Ondanks dat ik in eerste instantie niet op zoek was naar een nieuwe uitdaging maar in contact kwam met Carlo van Spijtenburg in het kader van mijn zoektocht naar een Raad van Toezicht functie, werd ik toch 'verleid'. Ik kijk terug op een fijn en discreet traject met voor mij een geweldig resultaat: een nieuwe baan als directielid Onderwijs & Kwaliteit bij Techniek College Rotterdam. Ik heb het contact met Carlo als zeer prettig ervaren: open, eerlijk en coachend. Al eerder in een andere context heb ik goede ervaring met Spijtenburg gehad. Kortom, een bedrijf om in de gaten te houden!"

Janine Slootmaekers - Directielid Onderwijs & Kwaliteit bij Techniek College Rotterdam

Wat zeggen anderen over ons?

""Think different. The people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do.” - Steve Jobs"

Aan deze quote moet ik denken als ik aan het selectie proces van mij als kandidaat denk. Spijtenburg is in staat de vraag, de motieven en de vraag achter de vraag te achterhalen bij de klant om aanbod en werkwijze ook nog eens aan te passen aan al deze informatie. Op deze manier kunnen ze een perfect match vinden tussen de klant en kandidaat. Als eenmaal een perfect match gevonden is, wordt het selectie proces, professioneel maar ook op een hele prettige manier begeleid."

Biljana Franjic-Knezevic - Directeur Campus

Wat zeggen anderen over ons?

"Wij kijken terug op een positieve samenwerking met Spijtenburg (in dit geval Carlo Brouwers). Carlo is een echte professional met kennis van zaken en een heel transparante en open houding. De communicatie verliep snel en soepel met uiteindelijk als resultaat een zeer geschikte kandidaat die bij alle aandeelhouders op draagvlak kan rekenen."

Britt Rijk – adviseur deelnemingen Provincie Zeeland

Wat zeggen anderen over ons?

"Het contact met Carlo was open, professioneel en plezierig."

Peter Schouten - Senior Adviseur Digitaal Toetsen, Hogeschool Rotterdam

Wat zeggen anderen over ons?

"De dienstverlening van Spijtenburg is professioneel en persoonlijk. Ik heb een zeer plezierig recruitment traject gehad, waarbij de mensgerichtheid net even dat beetje extra heeft gegeven. Dank!"

Daniëlle Storm van Leeuwen

Wat zeggen anderen over ons?

"Ik heb je (Sybille) leren kennen als een kundig recruiter, je zoekt gericht naar een kandidaat en geeft blijk van kennis van de branche. Je bent betrokken bij mij als kandidaat, je bent vanaf het eerste contact op zoek naar de mogelijke raakvlakken met de vacature. Tot slot, je zorgt gedurende het sollicitatieproces voor regelmatig contact met mij, wat zorgt voor een professioneel en klantgericht proces. Ik zal je zeker aanbevelen bij collega's, ik bij bij komende werving & selectie procedures als eerste denken aan Spijtenburg Werving & Advies."

Drs. Ewout R. De Baat

Wat zeggen anderen over ons?

"Heel fijn hoe Sybille persoonlijk contact onderhield. Even een appje om succes te wensen en vragen hoe het is afgelopen, dat voelt heel betrokken en fijn. Door het sollicitatiegesprek met haar en de vragen die ze stelde, de tips die ze gaf, was een goede voorbereiding voor het "echte gesprek" met KPO. Dat gaf zelfvertrouwen. Bedankt Sybille!"

Saskia Steenhuizen

Wat zeggen anderen over ons?

"Ik heb de samenwerking met Spijtenburg en in mijn geval met Sybille van Bladel als enorm prettig ervaren. Het intakegesprek met Carlo en Sybille was warm en inhoudelijk goed en gaf mij het gevoel dat ik mezelf kon presenteren zoals ik ben. Eenmaal in de sollicitatieprocedure was het persoonlijk contact fijn. Sybille legde steeds de procedure goed uit, gaf me tips en tops en vooral de korte tijd die er tussen gesprek en feedback zat was prettig.

Inmiddels ben ik benoemd voor de nieuwe job. Toch ontving ik nog een app van Sybille: Hoe het me gaat? De tijd is ineens veranderd door het Coronavirus en mijn overstap zal totaal anders zijn. En op zo'n moment krijg je dan toch zo'n hart onder de riem. Dat waardeer ik enorm! Spijtenburg zal ik mede hierom van harte aanbevelen. Werving en selectie met echt oog en hart voor de mens!"

Marieke Verhulst

Wat zeggen anderen over ons?

"Spijtenburg (Angelica) heeft mij op een professionele en bij de functie passende wijze gepresenteerd bij Signum Onderwijs waardoor ik in staat was goed verbinding te maken met de organisatie."

Ludo de Bie

Wat zeggen anderen over ons?

"Ik heb mij bij Spijtenburg vanaf de eerste ontmoeting senang gevoeld. De betrokkenheid, professionaliteit en het buiten de kaders durven denken maakt dat ik met de goede adviezen van Carlo en Sybille een baan heb gevonden die mij op het lijf is geschreven. Mijn dank is groot!"

Eva Landa , Schoolleider Olivijncollege

Wat zeggen anderen over ons?

"De openheid, het actief zoeken en in gesprek gaan spraken me echt heel erg aan. Daarnaast was en is er een enorme betrokkenheid, kortom een dikke 10"

Hans van Wetten

Wat zeggen anderen over ons?

“Bij Spijtenburg werken professionals die zich onderscheiden door een persoonlijke en betrokken benadering. Het contact met Sybille was met oprechte aandacht en interesse en ik voelde mij als kandidaat echt gehoord en begrepen. Een hele fijne samenwerking.“

Mascha Cornet-Dirks

Wat zeggen anderen over ons?

"Van de taak en functie hadden we zelf al een goed beeld. Sybille van Bladel heeft vooral snel en goed inzicht gekregen in onze organisatie en manier van samenwerken. Daardoor kon zij in een markt die voor deze functie niet vanzelfsprekend is toch snel een perfecte match maken."

Ellen Groten, Bestuurssecretaris SPO Utrecht

Wat zeggen anderen over ons?

"In de procedure heb ik bovenal met Carlo te maken gehad; ik ben daar zeer positief over. Carlo heeft de tijd voor me genomen, mijn vragen goed beantwoord en mij met grote betrokkenheid begeleid. Daarnaast kent hij de PO omgeving uitstekend waardoor ik met meer kennis van zaken uit deze procedure ben gekomen. "

Peter de Baar

Wat zeggen anderen over ons?

"Zeer positief. Eerlijk, goed bereikbaar, doet wat men belooft."

Jeroen Ruis

Wat zeggen anderen over ons?

"Ik heb de betrokkenheid van Sybille erg gewaardeerd. Ze heeft gedurende het proces steeds bij mij geïnformeerd hoe het ging, succes gewenst en actief meegedacht."

Karen Stoopen

Wat zeggen anderen over ons?

"Betrokken, professioneel, oplossingsgericht, laagdrempelig.
Jacqueline is een spontaan, prettig persoon, die zich goed kan inleven en erg betrokken is. Denkt mee in mogelijke oplossingen."

Francoise Ensche

Wat zeggen anderen over ons?

"Met Spijtenburg de zoektocht begonnen naar een leidinggevend onderwijsleider voor een van onze teams. Binnen korte tijd al zeer veel geschikte CV's, waarna we met goed advies een passende shortlist voorgelegd hebben gekregen. Onze nieuwe collega zat er tussen. Zij start aanstaande maandag al."

Bertho Rombout

Wat zeggen anderen over ons?

"To the point. Geen fraaie praatjes. Meedenken vanuit wat de gezondheidszorg nodig heeft.”

Anonieme kandidaat

Wat zeggen anderen over ons?

"Heel persoonlijk en niet te commercieel."

Battista Koldewijn

Wat zeggen anderen over ons?

"In eerste instantie heb ik contact gehad met Ron Broere. Het ging heel soepel, snel en het waren aangename gesprekken. Later heeft Ron mijn gegevens overgedragen aan Jacqueline en dat verliep ook super goed en eigenlijk nog steeds. Alle contacten lopen tot op heden heel soepel waarvoor mijn dank."

Nazir Sharifi

Wat zeggen anderen over ons?

“Oprecht geïnteresseerd in de nieuwe werkplek van een sollicitant. De vraag om zelf ook de locatie te bezoeken en zelf een beeld te krijgen van een nieuwe werkplek, maakt jullie bureau onderscheidend in vergelijking met andere.”

Anonieme opdrachtgever

Wat zeggen anderen over ons?

"Het contact was zeer persoonlijk gericht en verliep fijn. Er werd echt naar mij geluisterd. De betrokkenheid was zeer groot. Een zeer prettige ervaring."

Kitty de Bruin-Arnoldus

Wat zeggen anderen over ons?

"Spijtenburg speelde snel in op een urgente vraag van de organisatie. Terugkoppeling van potentiële kandidaten in de voltallige benoemingsadviescommissie werd als verhelderend en professioneel ervaren. Spijtenburg heeft ons ontzorgd en naar het zich laat aanzien met resultaat!

Anonieme opdrachtgever

Wat zeggen anderen over ons?

"Zowel persoonlijk als "zakelijk-vaktechnisch" prima!"

Aad Hatenboer

Wat zeggen anderen over ons?

"Professioneel, persoonlijk en opbouwend/begeleidend. Jullie hebben het beste uit mij als kandidaat naar boven gehaald en echt aan de goede knoppen gedraaid om mij zo goed mogelijk het proces in te laten gaan, zonder de belangen van de opdrachtgever uit het oog te verliezen denk ik. Dat is een knappe balans. Ik heb mezelf daardoor veel beter en met meer zelfvertrouwen kunnen presenteren, dan dat dit zonder jullie begeleiding was gegaan."

Anonieme kandidaat

Wat zeggen anderen over ons?

"Vastgelopen in mijn baan en na een tip van een relatie in gesprek gekomen met Spijtenburg die heel snel schakelden naar een traject dat ze in portefeuille hadden. Ik kon snel instappen in een lopende procedure en het bleek een goede match. Hartstikke fijn."

Anonieme kandidaat

Cookie policy

Omdat we je een prettige gebruikerservaring willen bieden, maken wij gebruik van cookies. Sommige cookies zijn noodzakelijk, andere helpen ons de website te verbeteren en jou te voorzien van nieuws en vacatures afgestemd op jouw interesses. Wanneer je op ‘accepteren’ klikt, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies. Meer informatie hierover vind je in ons privacy statement.
Meer weten?