Trainingen

Trainingen | Persoonlijk advies en begeleiding helpt

Hoe help je kandidaten en opdrachtgevers met het vinden van het juiste antwoord op de vraag? Wat is de aanpak voor het kiezen van de juiste training of opleiding? Wat is ‘persoonlijke begeleiding’ en wat betekent dit voor mij en mijn organisatie? Verschillende vragen die er toe doen. Wij kunnen het verschil maken door verder te vragen, te luisteren en onze ervaring in te zetten voor zowel jou als individu, als voor jouw organisatie.

Lees onze blogs, open de nieuwsbrieven en volg de trends op de social media sites. Schooldirecteuren die niet meer te vinden zijn, leerkrachten die massaal omvallen, zij-instromers die wel willen, maar geen gehoor vinden bij bestuurders en onderwijsmanagers die na 2 jaar eigenlijk wel uitgekeken zijn op de instelling / faculteit. Voorbeelden te over op het internet. En ook tijdens onze gesprekken met kandidaten en opdrachtgevers komt het naar voren. Precies daarom maken wij werk van het 'helpen'.

Wat is onze aanpak, wat maakt ons anders?

Spijtenburg is geen traditioneel opleidingsinstituut. Wij werken samen met (onderwijs-)partners, die ieder een specialisatie hebben in het beroepenveld. Zo bereiken we meerwaarde voor de kandidaat en de opdrachtgever. Alle trainingen of hulpprogramma’s zijn op de praktijk gericht. Dat is altijd het uitgangspunt, de basisvoorwaarde voor het antwoord op de vraag.

We werken samen met gebruikelijke opleiders in het beroepenveld die onze programma’s certificeren. Hierdoor krijgt een opleiding of training nog meer toegevoegde waarde voor de kandidaat (leven-lang-leren en erkende diploma’s).

 • We werken langs 3 ontwikkellijnen:
  • Cognitief, meer kennis georiënteerd;
  • (Inter-)persoonlijke vaardigheden;
  • Duurzame ontwikkeling;
 • Aandacht voor ontwikkeling
  • door middel van onafhankelijke en persoonlijke assessments en coaching;
  • sparren met Spijtenburg collega's en experts;
 • Transparante intakes met ontwikkeladvies voor ieder programma;
 • Registraties bij SPHBO, CEDEO, Schoolleidersregister, RegisterRvT en erkenningen bij diverse instituten.

Welke doelgroepen bedienen wij?

Vanzelfsprekend bedienen we alle Spijtenburg domeinen: Zorg, Overheid en Artsen. Deze hebben ook te maken met leiderschapsvraagstukken en kwetsbare verduurzaming. De hulpvraag is niet specifiek voor Onderwijs.

Een RvT-lid in het Primair Onderwijs kan uit alle branches komen. Evenals een zij-instromer die als schooldirecteur aan de slag gaat. Onderwijsmanagers komen ook steeds vaker uit het bedrijfsleven. We richten ons dus niet op een specifieke doelgroep, maar focussen ons op de behoefte, de hulpvraag, om die goed te beantwoorden en te ontwikkelen. Vanuit de wetenschap, vanuit de link met het bedrijfsleven, vanuit de affiniteit met sport en vanuit interesse en aandacht in de mens. Je hoeft geen theoretische toets af te leggen om je kennis te laten zien. Je moet je leerlingen, je collega’s, je MT kunnen helpen met de ontwikkelingen die je bij ons of onze partners hebt ervaren.

Wat is onze impact

De vraag stellen is hem uiteraard ook beantwoorden. We hechten zeer veel waarde aan wat jij vindt. We zijn daarin heel transparant. Anders heeft het geen impact en dus geen zin. Als we de uitval / uitstroom kunnen reduceren of de duurzame inzetbaarheid van personeel kunnen bevorderen, dan ‘doen wij er toe’. Vaak gaat het over percentages. Denk aan vertrek van 40% van het nieuwe personeel binnen 1 jaar of een ziekteverzuimpercentage van meer dan 10%. Dat zijn wezenlijke cijfers. Daar iets aan doen, samen en duurzaam, dat is impact.

Zowel onze kandidaten en opdrachtgevers als wijzelf delen graag ervaringen, kennis en adviezen. Tenslotte word je enthousiast van voorbeelden uit de praktijk. Het zien van (kleine) successen geeft energie en nodigt uit om er zelf mee aan de slag te gaan. Wij zijn trots op onze resultaten en dragen dat graag uit. Uiteraard met bescherming van privacy en persoonlijke informatie.

Tips

 • Leg de lat hoog voor jezelf en jouw organisatie en oriënteer je op praktijkvoorbeelden;
 • Zoek naar een coach, een collega of leidinggevende die jouw ontwikkeling kan zien. Sparren is ook leren. Laat zien dat je ambities hebt en aan de slag gaat met je persoonlijke ontwikkeling;
 • Plan je ontwikkeling zorgvuldig in. De kans op resultaat, succes, impact en trots is dan hoog;
 • Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan bij één van onze onderwijsconsultants;
 • Ga het vooral doen! Twijfel niet over je eigen 'waarom dan?', en 'hoe dan?' en 'wat moet ik er dan mee?'.

Wat zeggen anderen over ons?

"Het contact was zeer persoonlijk gericht en verliep fijn. Er werd echt naar mij geluisterd. De betrokkenheid was zeer groot. Een zeer prettige ervaring."

Kitty de Bruin-Arnoldus

Wat zeggen anderen over ons?

"To the point. Geen fraaie praatjes. Meedenken vanuit wat de gezondheidszorg nodig heeft.”

Anonieme kandidaat

Wat zeggen anderen over ons?

"Met Spijtenburg de zoektocht begonnen naar een leidinggevend onderwijsleider voor een van onze teams. Binnen korte tijd al zeer veel geschikte CV's, waarna we met goed advies een passende shortlist voorgelegd hebben gekregen. Onze nieuwe collega zat er tussen. Zij start aanstaande maandag al."

Bertho Rombout

Wat zeggen anderen over ons?
“Oprecht geïnteresseerd naar de nieuwe werkplek voor een sollicitant.
De vraag om zelf ook de locatie te bezoeken en zelf een beeld te krijgen van een nieuwe werkplek voor een sollicitant bemerk ik, dat dit jullie bureau onderscheidend maakt in vergelijking met andere."

Anonieme opdrachtgever
Wat zeggen anderen over ons?

"Betrokken, professioneel, oplossingsgericht, laagdrempelig.
Jacqueline is een spontaan, prettig persoon, die zich goed kan inleven en erg betrokken is. Denkt mee in mogelijke oplossingen."

Francoise Ensche

Wat zeggen anderen over ons?

"In eerste instantie heb ik contact gehad met Ron Broere. Het ging heel soepel, snel en het waren aangename gesprekken. Later heeft Ron mijn gegevens overgedragen aan Jacqueline en dat verliep ook super goed en eigenlijk nog steeds. Alle contacten lopen tot op heden heel soepel waarvoor mijn dank."

Nazir Sharifi

Wat zeggen anderen over ons?

"Actieve en betrokken dienstverlener in werving en selectie."

Anoniem kandidaat

Wat zeggen anderen over ons?

"Spijtenburg speelde snel in op een urgente vraag van de organisatie. Terugkoppeling van potentiële kandidaten in de voltallige benoemingsadviescommissie werd als verhelderend en professioneel ervaren. Spijtenburg heeft ons ontzorgt en naar het zich laat aanzien met resultaat!

Anonieme opdrachtgever

Wat zeggen anderen over ons?

"Zowel persoonlijk als "zakelijk-vaktechnisch" prima!"

Aad Hatenboer

Wat zeggen anderen over ons?

"Heel persoonlijk en niet te commercieel."

Battista Koldewijn

Spijtenburg gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses. Meer weten?
Close