Trainingen | Persoonlijk advies en begeleiding helpt
Hoe help je kandidaten en opdrachtgevers met het vinden van het juiste antwoord op de vraag? Wat is de aanpak voor het kiezen van de juiste training of opleiding? Wat is ‘persoonlijke begeleiding’ en wat betekent dit voor mij en mijn organisatie? Verschillende vragen die er toe doen. Wij kunnen het verschil maken door verder te vragen, te luisteren en onze ervaring in te zetten voor zowel jou als individu, als voor jouw organisatie.
Wat is onze aanpak, wat maakt ons anders?
Spijtenburg is geen traditioneel opleidingsinstituut. Wij werken samen met (onderwijs-)partners, die ieder een specialisatie hebben in het beroepenveld. Zo bereiken we meerwaarde voor de kandidaat en de opdrachtgever. Alle trainingen of hulpprogramma’s zijn op de praktijk gericht. Dat is altijd het uitgangspunt, de basisvoorwaarde voor het antwoord op de vraag.
We werken samen met gebruikelijke opleiders in het beroepenveld die onze programma’s certificeren. Hierdoor krijgt een opleiding of training nog meer toegevoegde waarde voor de kandidaat (leven-lang-leren en erkende diploma’s).
- We werken langs 3 ontwikkellijnen:
- Cognitief, meer kennis georiënteerd;
- (Inter-)persoonlijke vaardigheden;
- Duurzame ontwikkeling;
- Aandacht voor ontwikkeling
- door middel van onafhankelijke en persoonlijke assessments en coaching;
- sparren met Spijtenburg collega's en experts;
- Transparante intakes met ontwikkeladvies voor ieder programma;
- Registraties bij SPHBO, CEDEO, Schoolleidersregister, RegisterRvT en erkenningen bij diverse instituten.
Welke doelgroepen bedienen wij?
Vanzelfsprekend bedienen we alle Spijtenburg domeinen: Zorg, Overheid en Artsen. Deze hebben ook te maken met leiderschapsvraagstukken en kwetsbare verduurzaming. De hulpvraag is niet specifiek voor Onderwijs.
Een RvT-lid in het Primair Onderwijs kan uit alle branches komen. Evenals een zij-instromer die als schooldirecteur aan de slag gaat. Onderwijsmanagers komen ook steeds vaker uit het bedrijfsleven. We richten ons dus niet op een specifieke doelgroep, maar focussen ons op de behoefte, de hulpvraag, om die goed te beantwoorden en te ontwikkelen. Vanuit de wetenschap, vanuit de link met het bedrijfsleven, vanuit de affiniteit met sport en vanuit interesse en aandacht in de mens. Je hoeft geen theoretische toets af te leggen om je kennis te laten zien. Je moet je leerlingen, je collega’s, je MT kunnen helpen met de ontwikkelingen die je bij ons of onze partners hebt ervaren.
Wat is onze impact
Zowel onze kandidaten en opdrachtgevers als wijzelf delen graag ervaringen, kennis en adviezen. Tenslotte word je enthousiast van voorbeelden uit de praktijk. Het zien van (kleine) successen geeft energie en nodigt uit om er zelf mee aan de slag te gaan. Wij zijn trots op onze resultaten en dragen dat graag uit. Uiteraard met bescherming van privacy en persoonlijke informatie.
Tips
- Leg de lat hoog voor jezelf en jouw organisatie en oriënteer je op praktijkvoorbeelden;
- Zoek naar een coach, een collega of leidinggevende die jouw ontwikkeling kan zien. Sparren is ook leren. Laat zien dat je ambities hebt en aan de slag gaat met je persoonlijke ontwikkeling;
- Plan je ontwikkeling zorgvuldig in. De kans op resultaat, succes, impact en trots is dan hoog;
- Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan bij één van onze onderwijsconsultants;
- Ga het vooral doen! Twijfel niet over je eigen 'waarom dan?', en 'hoe dan?' en 'wat moet ik er dan mee?'.