Studiedagen

Studiedagen

Naast de activiteiten op het gebied van werving & selectie en interim management, organiseren wij studiedagen voor het onderwijs, de overheid en de zorg.

Met deze studiedagen willen wij jou als manager, bestuurder, toezichthouder of professional voorzien van meer kennis en vaardigheden om je functies nog succesvoller uit te kunnen voeren.

Aanbod

‘Lid worden of zijn van een Raad van Toezicht: handvatten en lessons learned’

Tijdens deze studiedag word je geïnformeerd over de actuele ontwikkelingen en dilemma’s op het gebied van toezicht in het (semi)publieke domein:

De docenten gaan o.a. in op:

  • De eisen die aan goede toezichthouders worden gesteld;
  • Handvatten voor verdere professionalisering van het intern toezicht;
  • Adviezen voor jaarlijkse evaluatie;
  • Praktijkervaringen.

Daarnaast is governance een belangrijk thema tijdens de bijeenkomst. De governance in alle denkbare sectoren is de laatste jaren immers sterk geprofessionaliseerd. Zelfevaluaties in de Raad van Toezicht zijn een vast onderdeel geworden van de jaarlijkse beoordelingscyclus op bestuursniveau. Hoe geef je zo’n zelfevaluatie vorm? Welke methoden zijn daarvoor beschikbaar? Wat zijn de valkuilen en gevoeligheden?

Tijdens deze bijeenkomst maak je kennis met een breed scala aan mogelijkheden en leer je welke vorm het beste bij jouw situatie past.

Docenten

Prof. dr. ir. R. (Rienk) Goodijk
Rienk Goodijk is bijzonder hoogleraar Governance in het (semi) publieke domein. Hij is verbonden geweest aan de Rijksuniversiteit Groningen en Tias Business School van Tilburg University. Hij is als bijzonder hoogleraar Governance in het (semi)publieke domein verbonden aan het Zijlstra Center van de Vrije Universiteit Amsterdam.

Hij heeft diverse boeken en vele nationale en internationale publicaties op zijn naam staan over o.a. (corporate) governance in de private en publieke sector, stakeholder management, processen van organisatieverandering en vernieuwingen in de medezeggenschap. De laatste jaren richt hij zich vooral op de kwaliteit van het intern toezicht binnen semipublieke ondernemingen zoals zorginstellingen, woningcorporaties en onderwijsinstellingen.

Dr. ir. M. (Marcel) Wanrooy
Marcel Wanrooy is GITP bestuursadviseur. Hij coördineert GITP leiderschapsprogramma's en begeleidt ¬besturen en directies van professionele organisaties: bestuur-structurering, opvolging, samenwerking, corporate governance en coaching. Regelmatig is hij voorzitter bij conferenties en strategiebijeenkomsten. Zijn specialisme is conflictbegeleiding in maatschappen en partnerships. Marcel Wanrooy is expert op het terrein van de (on)bestuurbaarheid van professionals. Hij publiceert hierover en geeft regelmatig workshops en lezingen. Hij schreef meerdere boeken, waaronder Leidinggeven tussen Professionals (onlangs als herziene uitgave verschenen) en het Spel en de Kikkers, over de besturing van professionele organisaties. In 2007 promoveerde hij op een onderzoek naar de bestuur-structuren van partnerships, getiteld: Veel kapiteins op één schip. Hij was gedurende zes jaar lid van de Raad van Toezicht van een van de grotere accountantskantoren in Nederland.

Wat zeggen anderen over ons?

"Het contact was zeer persoonlijk gericht en verliep fijn. Er werd echt naar mij geluisterd. De betrokkenheid was zeer groot. Een zeer prettige ervaring."

Kitty de Bruin-Arnoldus

Wat zeggen anderen over ons?

"To the point. Geen fraaie praatjes. Meedenken vanuit wat de gezondheidszorg nodig heeft.”

Anonieme kandidaat

Wat zeggen anderen over ons?

"Met Spijtenburg de zoektocht begonnen naar een leidinggevend onderwijsleider voor een van onze teams. Binnen korte tijd al zeer veel geschikte CV's, waarna we met goed advies een passende shortlist voorgelegd hebben gekregen. Onze nieuwe collega zat er tussen. Zij start aanstaande maandag al."

Bertho Rombout

Wat zeggen anderen over ons?
“Oprecht geïnteresseerd naar de nieuwe werkplek voor een sollicitant.
De vraag om zelf ook de locatie te bezoeken en zelf een beeld te krijgen van een nieuwe werkplek voor een sollicitant bemerk ik, dat dit jullie bureau onderscheidend maakt in vergelijking met andere."

Anonieme opdrachtgever
Wat zeggen anderen over ons?

"Betrokken, professioneel, oplossingsgericht, laagdrempelig.
Jacqueline is een spontaan, prettig persoon, die zich goed kan inleven en erg betrokken is. Denkt mee in mogelijke oplossingen."

Francoise Ensche

Wat zeggen anderen over ons?

"In eerste instantie heb ik contact gehad met Ron Broere. Het ging heel soepel, snel en het waren aangename gesprekken. Later heeft Ron mijn gegevens overgedragen aan Jacqueline en dat verliep ook super goed en eigenlijk nog steeds. Alle contacten lopen tot op heden heel soepel waarvoor mijn dank."

Nazir Sharifi

Wat zeggen anderen over ons?

"Actieve en betrokken dienstverlener in werving en selectie."

Anoniem kandidaat

Wat zeggen anderen over ons?

"Spijtenburg speelde snel in op een urgente vraag van de organisatie. Terugkoppeling van potentiële kandidaten in de voltallige benoemingsadviescommissie werd als verhelderend en professioneel ervaren. Spijtenburg heeft ons ontzorgt en naar het zich laat aanzien met resultaat!

Anonieme opdrachtgever

Wat zeggen anderen over ons?

"Zowel persoonlijk als "zakelijk-vaktechnisch" prima!"

Aad Hatenboer

Wat zeggen anderen over ons?

"Heel persoonlijk en niet te commercieel."

Battista Koldewijn

Blijf jij op de hoogte?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en mis niks binnen éen van onze branches!
Spijtenburg gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses. Meer weten?
Close