Wij overtreffen de vraag!

NZa wil ook in de toekomst toegankelijke en betaalbare zorg

De gezondheidszorg in Nederland staat er goed voor in 2017, maar er blijft altijd ruimte voor verbetering. Dat stelt de NZa in de Stand van de zorgmarkten 2017. In deze jaarlijkse uitgave brengen ze o.a. in kaart wat de kracht is van innovatie in de zorg.

"Ook in de toekomst willen we onze gezondheidszorg gezond houden", aldus de NZa. "Zorg die toegankelijk is voor iedereen die dat nodig heeft, en die we ook kunnen blijven betalen met elkaar".

Kansen en uitdagingen

Er komen echter nog steeds nieuwe uitdagingen op ons af, waar goed op ingespeeld moet worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aantal ouderen dat langer thuis blijft wonen. Dit vergt een andere organisatie van de zorg. Reden voor alle zorgsectoren om beter en intensiever met elkaar samen te werken.

Niet voor niets formuleert de NZa in deze uitgave een aantal belangrijke kansen en uitdagingen waar actie op ondernomen moet worden:

• Aanpak wachttijden in de zorg
• Samenwerken in de acute zorg
• Aanpak pgb-fraude
• Meer ruimte voor e-health
• Meer aandacht voor preventie
• Meer transparantie in de zorg
• Minder administratieve lasten

Feiten en cijfers

Naast het in beeld brengen van innovatie in de zorg, bevat de Stand van de zorgmarkten 2017 tevens interessante overzichten van feiten en cijfers per zorgsector.

Bekijk de stand van de zorgmarkten 2017

Bron: NZa

Reageer

Spijtenburg Zorg
Auteur
Spijtenburg Zorg
Publicatiedatum
20-11-2017 11:34

Het laatste nieuws

Pakweg een jaar geleden schreef mijn collega Carlo Brouwers het artikel 'De makkelijke weg'. Hierin vroeg hij zich openlijk af waarom in het onderwijs bij de werving van nieuwe collega’s toch zo vaak voor ervaring wordt gekozen als harde (leidende) eis. Is het maken van verbinding met de omgeving, dat je kennis hebt van zorg(structuren) en communicatief zeer vaardig moet zijn (denk aan mondige ouders) ook niet van groot belang? Het heeft te maken met het niet blindstaren op die ene eis, er is meer. Stel jezelf in staat om buiten de kaders om te denken.
Lees meer
Laat ik als eerste beginnen met het uiten van mijn grote RESPECT voor onze zorginstellingen, overheid en alle andere cruciale beroepen/instanties die ik hier niet noem, voor hun inzet in de strijd tegen het coronavirus! Als het aan mij ligt is de oplossing of de rem op deze sluipmoordenaar liever gister dan vandaag gevonden. Daar wil ik het in dit stuk verder niet over hebben. Ik wil nu vooral even inzoomen op wat er op dit moment gebeurt in het onderwijs, de sector waar ik veel in werk.
Lees meer
Mogen we even binnenkomen? Het zijn Els en Pim, ouders van Myrthe uit groep 8. Els ken ik van gezicht, waarschijnlijk van de ouderraad. Pim ken ik van de mail. Pim stuurt al vanaf het begin van mijn aantreden als interim directeur mails. Het onderwerp in deze mails is het vertrouwen in de schoolleiding en keuze van de leerkracht voor hun dochter.
Lees meer
Blijf jij op de hoogte?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en mis niks binnen éen van onze branches!
Spijtenburg gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses. Meer weten?
Close