Wij overtreffen de vraag!

Nieuwe cao voor ggz, de oplossing voor het personeelstekort?

Op 1 juni 2019 liep de oude cao voor de ggz af. Reden voor de vakbonden FBZ, FNV, CNV en NU’91 om samen met GGZ Nederland op 23 mei te starten met de onderhandelingen voor een nieuwe cao. De onderhandelingen begonnen stroef. Dit had alles te maken met een inzetbrief van GGZ Nederland. Deze stelde een aantal veranderingen voor die haaks stonden op de ambitie van de vakbonden. Na vier keer onderhandeld te hebben, én het maken van concessies, kwam er op 6 juli dan toch een akkoord. “We zijn blij dat het in een relatief korte, maar intensieve periode gelukt is om tot goede afspraken te komen. Afspraken waar alle werknemers in de ggz iets aan hebben.” Aldus een FBZ-onderhandelaar.

In de nieuwe cao zijn onder andere belangrijke afspraken gemaakt met betrekking tot het salaris van werknemers in de ggz. Afspraken die ervoor moeten zorgen dat het personeelstekort wordt teruggedrongen en de uitstroom verminderd.

Salarisstijging

Werknemers binnen de ggz gaan er de komende jaren qua salaris op vooruit. Per 1 oktober 2019 stijgt het salaris met 3%, per 1 augustus 2020 wordt het salaris nog eens met 3% verhoogd en per 1 juni 2021 stijgt het salaris met 2,1%. Verder ontvangen werknemers in november 2021 een eenmalige uitkering van €500,-.

De vakbond CNV is tevreden met de loonstijging. De ggz, waar zo’n 85.000 mensen werken, heeft al jaren te maken met een groot personeelstekort. In 2022 zou het personeelstekort zelfs op kunnen lopen tot 125.000 zorgprofessionals (zie ons eerder geschreven artikel over personeelstekort in de zorg).

Het CNV hoopt dat de hogere lonen de sector aantrekkelijker maakt voor nieuw personeel en ervoor zorgt dat het huidige personeel behouden blijft. “De werkdruk in ggz-instellingen is heel hoog. Mensen hebben het werk nu voor het uitkiezen en vertrekken, we hopen dat daar met deze loonstijging verandering in komt”, zegt CNV-bestuurder Joost Veldt.

Opleidingen en registraties

Werknemers die een vervolgopleiding volgen, denk aan de opleiding tot gz-psycholoog, klinisch psycholoog, klinisch neuroloog of psychotherapeut, mogen er in hun salaris niet op inleveren en moeten hun perspectief behouden. Om deze reden krijgen zij tijdens de opleiding ieder jaar een verhoging in hun salarisschaal.

Ook zijn er wettelijk verplichte registraties die vergoed (blijven) worden:

• Als AIOS krijg je de kosten voor de inschrijving in het RGS vergoed.
• Als verslavingsarts krijg je de kosten verbonden aan de registratie in het KNMG-register vergoed.
• Als je als werknemer beschikt over een registratie die verplicht is in de vacaturetekst van een organisatie, dan krijg je deze door de werkgever vergoed.

Instemming vakbondsleden

De nieuwe cao ggz is pas echt een feit wanneer de leden van de verschillende vakbonden ermee instemmen. Als zij dit doen, gaat de nieuwe cao, met terugwerkende kracht, in van 1 juni 2019 tot 1 december 2021.

 

Bron:
NOS
GGZ Nederland
SociaalWeb

Reageer

Spijtenburg Zorg
Auteur
Spijtenburg Zorg
Publicatiedatum
18-7-2019 16:15

Het laatste nieuws

Afgelopen juni maakte minister Bruno Bruins, van Medische Zorg en Sport, bekend dat er een overgangsregeling zou komen voor verpleegkundigen die regieverpleegkundige willen worden. Dit is een nieuw op te nemen beroep in het BIG-register en is bedoeld voor verpleegkundigen die zich in de toekomst als regieverpleegkundige willen registreren maar nog niet over de juiste kwalificaties beschikken. De overgangsregeling is uitgewerkt in een wetsvoorstel en luistert naar de naam: Wet BIG II.
Lees meer
Na een vakantieperiode volgen de artikelen over een nieuwe start, nieuwe ideeën, nieuwe ontwikkelingen en initiatieven elkaar in rap tempo op. Mooi, die nieuwe energie en voortkomend uit goede bedoelingen, maar daar doe ik (los van de hernieuwde zin om weer aan de slag te zijn) vandaag niet aan mee.
Lees meer
Eind juni is de Tweede Kamer geïnformeerd over nieuwe regels omtrent het werken met zzp’ers. Het kabinet komt met een concrete uitwerking van drie maatregelen waarmee bescherming wordt geboden aan de onderkant van de arbeidsmarkt, en er ruimte komt voor ondernemers aan de bovenkant. Zo ontstaat er meer duidelijkheid voor opdrachtgevers en zelfstandigen.
Lees meer
Blijf jij op de hoogte?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en mis niks binnen éen van onze branches!
Spijtenburg gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses. Meer weten?
Close