Wij overtreffen de vraag!

Voorbeeldgedrag als succesfactor van een aanspreekcultuur

Afgelopen najaar kreeg ik van een interim-manager een inspirerend boek over het stimuleren van een aanspreekcultuur. Het is geschreven door Gytha Heins. Na de eerste druk in november 2017 is inmiddels al een tweede oplage verschenen in februari 2018.

Een aanspreekcultuur ontstaat alleen als de top van de organisatie zelf consequent het gewenste aanspreekgedrag laat zien. Toezichthouders en bestuurders realiseren zich soms onvoldoende wat voor invloed hun gedrag kan hebben op de organisatie.

Een professionele aanspreekcultuur kan alleen ontstaan wanneer de bestuurder en de leden van de raad van toezicht het voorbeeld geven, wanneer zij ook aangesproken willen worden op hun gedrag. Een raad van toezicht die geen toezicht uitoefent in een werkklimaat dat gekenmerkt wordt door afvinken met regels en controle, maar door partnerschap waarin het wederzijdse gesprek centraal staat. In zo’n klimaat zal de bestuurder zich eerder kwetsbaar opstellen tegenover de raad van toezicht en in een open en sociaal veilig werkklimaat met elkaar in gesprek zijn over de uitdagingen en de risico’s van de organisatie. In zo’n werkklimaat geeft de bestuurder ook het voorbeeld tegenover de directeuren en de staf. De open dialoog tussen de bestuurder en de onderwijsmanagers zal veel beter tot zijn recht komen. Een onderwijsmanager zal ook eerder geneigd zijn om niet alleen te presenteren wat er goed gaat, maar ook voortijdig te bespreken welke risico’s zich in de dagelijkse onderwijspraktijk voordoen.

Rienk Goodijk pleit in zijn boek “Strategisch partnerschap: wat is wijsheid?” dan ook terecht voor bestuurders en intern toezichthouders die aanspreekbaar zijn op hun functioneren en het inhoudelijk debat opzoeken.

Reageer

Anita Rasenberg, Senior Consultant
Auteur
Anita Rasenberg, Senior Consultant
Publicatiedatum
10-1-2019 12:12

Het laatste nieuws

Pakweg een jaar geleden schreef mijn collega Carlo Brouwers het artikel 'De makkelijke weg'. Hierin vroeg hij zich openlijk af waarom in het onderwijs bij de werving van nieuwe collega’s toch zo vaak voor ervaring wordt gekozen als harde (leidende) eis. Is het maken van verbinding met de omgeving, dat je kennis hebt van zorg(structuren) en communicatief zeer vaardig moet zijn (denk aan mondige ouders) ook niet van groot belang? Het heeft te maken met het niet blindstaren op die ene eis, er is meer. Stel jezelf in staat om buiten de kaders om te denken.
Lees meer
Laat ik als eerste beginnen met het uiten van mijn grote RESPECT voor onze zorginstellingen, overheid en alle andere cruciale beroepen/instanties die ik hier niet noem, voor hun inzet in de strijd tegen het coronavirus! Als het aan mij ligt is de oplossing of de rem op deze sluipmoordenaar liever gister dan vandaag gevonden. Daar wil ik het in dit stuk verder niet over hebben. Ik wil nu vooral even inzoomen op wat er op dit moment gebeurt in het onderwijs, de sector waar ik veel in werk.
Lees meer
Mogen we even binnenkomen? Het zijn Els en Pim, ouders van Myrthe uit groep 8. Els ken ik van gezicht, waarschijnlijk van de ouderraad. Pim ken ik van de mail. Pim stuurt al vanaf het begin van mijn aantreden als interim directeur mails. Het onderwerp in deze mails is het vertrouwen in de schoolleiding en keuze van de leerkracht voor hun dochter.
Lees meer
Blijf jij op de hoogte?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en mis niks binnen éen van onze branches!
Spijtenburg gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses. Meer weten?
Close