Wij overtreffen de vraag!

Hoe maken we werken in de zorg weer aantrekkelijk?

Hoe houden het we het werken in de zorg aantrekkelijk? Om hier achter te komen voert het Nivel iedere twee jaar een onderzoek uit onder verpleegkundigen, verzorgenden, begeleiders en praktijkondersteuners uit het Panel Verpleging & Verzorging.

Uit het onderzoek blijkt dat maar liefst negen op de tien zorgverleners het werk inhoudelijk leuk vindt en met plezier naar zijn werk gaat. Een baan in de zorg wordt dan ook gemiddeld met een 7,5 gewaardeerd. Desondanks staat het werken in de zorg toch onder druk. "Het percentage zorgverleners dat verwacht het huidige werk niet tot hun pensioen te kunnen volhouden is gestegen van 40% in 2013 tot 52% in 2017".

Belangrijkste conclusies

Welke factoren kunnen er volgens de respondenten aan bijdragen dat werken in de zorg aantrekkelijker wordt?

• Driekwart van de zorgverleners geeft aan dat een verlaging van de werkdruk het werk aantrekkelijker maakt;
• Zorgverleners willen de administratieve taken en regels in de zorg verminderen;
• Een grote groep wil meer personeel in de directe zorgverlening;
• Er moet meer gelijkwaardigheid gecreëerd worden tussen de top en de uitvoerenden;
• Er moet meer aandacht komen voor waardering binnen de organisatie. Niet zozeer vanuit de patiënten of de directe leidinggevenden, maar vooral vanuit de directie.

Bron: Nederlands Instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (Nivel)

Reageer

Spijtenburg Zorg
Auteur
Spijtenburg Zorg
Publicatiedatum
24-7-2018 15:48

Het laatste nieuws

Pakweg een jaar geleden schreef mijn collega Carlo Brouwers het artikel 'De makkelijke weg'. Hierin vroeg hij zich openlijk af waarom in het onderwijs bij de werving van nieuwe collega’s toch zo vaak voor ervaring wordt gekozen als harde (leidende) eis. Is het maken van verbinding met de omgeving, dat je kennis hebt van zorg(structuren) en communicatief zeer vaardig moet zijn (denk aan mondige ouders) ook niet van groot belang? Het heeft te maken met het niet blindstaren op die ene eis, er is meer. Stel jezelf in staat om buiten de kaders om te denken.
Lees meer
Laat ik als eerste beginnen met het uiten van mijn grote RESPECT voor onze zorginstellingen, overheid en alle andere cruciale beroepen/instanties die ik hier niet noem, voor hun inzet in de strijd tegen het coronavirus! Als het aan mij ligt is de oplossing of de rem op deze sluipmoordenaar liever gister dan vandaag gevonden. Daar wil ik het in dit stuk verder niet over hebben. Ik wil nu vooral even inzoomen op wat er op dit moment gebeurt in het onderwijs, de sector waar ik veel in werk.
Lees meer
Mogen we even binnenkomen? Het zijn Els en Pim, ouders van Myrthe uit groep 8. Els ken ik van gezicht, waarschijnlijk van de ouderraad. Pim ken ik van de mail. Pim stuurt al vanaf het begin van mijn aantreden als interim directeur mails. Het onderwerp in deze mails is het vertrouwen in de schoolleiding en keuze van de leerkracht voor hun dochter.
Lees meer
Blijf jij op de hoogte?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en mis niks binnen éen van onze branches!
Spijtenburg gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses. Meer weten?
Close