Basisarts aan het woord, over haar functie binnen het UWV

Je bent afgestudeerd als basisarts en je wilt aan de slag. Maar waar? Als basisarts heb je immers ontzettend veel mogelijkheden. Om je te helpen bij het maken van een keuze, laten wij graag een aantal basisartsen uit verschillende organisaties aan het woord. Zij vertellen over hun functie, over de uitdagingen waar ze mee te maken krijgen en hoe een werkdag er voor hun uit kan zien.

Deze keer is Ivonne Helmeyer aan het woord, werkzaam als ANIOS UWV, binnen de ziektewet.

Waarom heb je voor deze richting gekozen?

"Ik heb voor deze richting gekozen omdat ik de diversiteit in vraagstelling en problemen vaak erg leuk en interessant vind. Daarnaast heb ik meer tijd voor mijn privé, met bijkomend voordeel dat ik in deze functie geen nachtdiensten meer draai."

Wat zijn de uitdagingen waar je mee te maken krijgt?

"Ik krijg te maken met de uitdaging om vanuit de Ziektewet onze UWV klanten te beoordelen. Hierbij kijk ik bijvoorbeeld o.a. naar de vraag of iemand wel of niet in staat is om zijn huidige werkzaamheden voort te zetten. Is dit niet het geval? Dan wordt er gekeken naar de prognose. Zijn er bijvoorbeeld alternatieven beschikbaar om passend werk te bieden, of wordt de klant geadviseerd om reintegratie activiteiten te starten? En wat is de belastbaarheid van de klant?

Daarnaast behoren ook eerste jaar ziektewet beoordelingen en consulten t.b.v. plausibiliteit arbeidsongeschikheid ten gevolgen van zwangerschap/bevalling tot mijn takenpakket."

Wat maakt je werk leuk?

"De diversiteit in vragen, klanten en problemen zorgt ervoor dat dit vak, en daarmee mijn werk, elke dag anders en dus bijzonder is."

Hoe ziet een werkdag er voor jou uit?

"Mijn dag begint om 9 uur met het opstarten van mijn PC en het lezen van mijn e-mails. Ik controleer mijn agenda, werk deze bij waar nodig en begin met het voorbereiden van mijn dossiers en spreekuren en maak de medische rapporten af. Tussendoor heb ik regelmatig overleg met één of meerdere reïntegratie begeleiders die langs komen om iets te vragen of met mijn team ondersteuner. In de middag eet ik snel een boterham om daarna om 13u richting mijn spreekkamer te gaan voor het beoordelen van mijn klanten. Ik heb momenteel ongeveer 3 spreekuren in de middag, omdat ik ook de BOVG opleiding binnen het UWV volg. Deze opleiding is onderdeel van het traject tot verzekeringsarts en wordt gestart nadat de nieuwe ANIOS training is afgerond."

Meer informatie?

Twijfel je of een functie zoals bovenstaande iets voor jou is? Neem contact op met Jacqueline Rasenberg voor meer informatie: 076-2063333 / j.rasenberg@spijtenburg.nl.

Reageer

Spijtenburg Artsen
Auteur
Spijtenburg Artsen
Publicatiedatum
19-4-2018 16:04
Blijf jij op de hoogte?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en mis niks binnen éen van onze branches!

Cookie policy

Omdat we je een prettige gebruikerservaring willen bieden, maken wij gebruik van cookies. Sommige cookies zijn noodzakelijk, andere helpen ons de website te verbeteren en jou te voorzien van nieuws en vacatures afgestemd op jouw interesses. Wanneer je op ‘accepteren’ klikt, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies. Meer informatie hierover vind je in ons privacy statement.
Meer weten?