Wij overtreffen de vraag!

Een bestuurlijke paradox

In het kader van onze werving en selectieopdrachten voor bestuurders staan wij vaak stil bij de vraag wat een kandidaat tot een goed bestuurder maakt. Een goed bestuurder maakt zijn of haar eigen visie ondergeschikt aan die van de professionals in de organisatie. Een goed bestuurder stelt zich de vraag: Hoe stimuleer ik als bestuurder dat wij komen tot een gemeenschappelijk gedragen visie? Hoe zorg ik er als bestuurder voor dat onze professionals onze gezamenlijke visie gestalte geven in de onderwijspraktijk?

Een goed bestuurder stelt zich meer dienend op. In dit verband spreekt professor Lidewey van der Sluis in haar boek “Het selectieproces” (2017) van een bestuurlijke paradox. Aan de ene kant moet je als bestuurder immers je eigen doelen ondergeschikt maken aan die van het collectief, terwijl je aan de andere kant moet beschikken over voldoende daadkracht om de koers van de organisatie vast te houden. Een goed bestuurder legt zijn eigen visie niet op, maar benut het potentieel van de professionals en beschikt tevens over de daadkracht en vasthoudendheid om de gezamenlijke ambities terug te zien op de werkvloer van de onderwijsgevenden.

Reageer

Anita Rasenberg, Senior Consultant
Auteur
Anita Rasenberg, Senior Consultant
Publicatiedatum
30-1-2018 11:46

Het laatste nieuws

Pakweg een jaar geleden schreef mijn collega Carlo Brouwers het artikel 'De makkelijke weg'. Hierin vroeg hij zich openlijk af waarom in het onderwijs bij de werving van nieuwe collega’s toch zo vaak voor ervaring wordt gekozen als harde (leidende) eis. Is het maken van verbinding met de omgeving, dat je kennis hebt van zorg(structuren) en communicatief zeer vaardig moet zijn (denk aan mondige ouders) ook niet van groot belang? Het heeft te maken met het niet blindstaren op die ene eis, er is meer. Stel jezelf in staat om buiten de kaders om te denken.
Lees meer
Laat ik als eerste beginnen met het uiten van mijn grote RESPECT voor onze zorginstellingen, overheid en alle andere cruciale beroepen/instanties die ik hier niet noem, voor hun inzet in de strijd tegen het coronavirus! Als het aan mij ligt is de oplossing of de rem op deze sluipmoordenaar liever gister dan vandaag gevonden. Daar wil ik het in dit stuk verder niet over hebben. Ik wil nu vooral even inzoomen op wat er op dit moment gebeurt in het onderwijs, de sector waar ik veel in werk.
Lees meer
Mogen we even binnenkomen? Het zijn Els en Pim, ouders van Myrthe uit groep 8. Els ken ik van gezicht, waarschijnlijk van de ouderraad. Pim ken ik van de mail. Pim stuurt al vanaf het begin van mijn aantreden als interim directeur mails. Het onderwerp in deze mails is het vertrouwen in de schoolleiding en keuze van de leerkracht voor hun dochter.
Lees meer
Blijf jij op de hoogte?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en mis niks binnen éen van onze branches!
Spijtenburg gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses. Meer weten?
Close