Wij overtreffen de vraag!

Noem het een doorontwikkeling

In mijn vorige blog onderschreef ik de stelling dat er wat betreft het thema ‘leiderschap’ weinig nieuws onder de zon is. In de kern geldt voor de leiders van nu niet veel anders dan voor de leiders uit de Griekse oudheid, met erkende competenties en karaktereigenschappen, met sterktes en zwaktes.

Een valkuil voor leiders is dat ze aan kracht verliezen wanneer ze niet in positie komen en blijven. De oproep (om het krachtverlies te beperken) is om leiders (blijvend) uit te dagen, want leiders zijn net mensen, én net als organisaties.

Die uitdaging hoeft niet per sé in de vorm van een oorlog te zijn (zoals Alexander de Grote een uitdaging duidde) maar kan – iets subtieler - in de vorm van een reorganisatie; of, zo zei een bestuurder ooit tegen me toen we een reorganisatie bespraken – uitgewerkt en wel – “noem het maar een doorontwikkeling, daar heeft elke organisatie mee te maken.”

Die woorden blijken waar. Elke zichzelf respecterende organisatie reflecteert, is kritisch, ontwikkelt zich, leert en past zich aan. Ze moet wel, om niet aan kracht te verliezen.

En zoals professionals soms hun grens hebben bereikt en op zoek gaan naar juist die nieuwe uitdaging, die nieuwe omgeving, zo geldt dat ook voor organisaties. Dat gaat zeker op voor onze eigen organisatie, voor Spijtenburg. Wij zijn als organisatie dynamisch groeiende, in al haar facetten, en we voorzagen dat we zonder aanpassingen op de veranderende omstandigheden ons potentieel op termijn niet optimaal zouden benutten. Wij willen dat voor zijn, zodat we ons kunnen blijven inzetten om jullie vraag, en meer, te beantwoorden. Daarom zijn we actief op zoek gegaan naar die andere omgeving, die past bij het nieuwe Spijtenburg. Dat is gelukt!

Met oprechte trots kan ik aankondigen dat wij vanaf volgende week te vinden zijn in onze nieuwe omgeving, in een nieuw jasje. We blijven Spijtenburg zoals jullie ons kennen, met de ‘oude’ waarden, maar in een moderne snit. We verhuizen deze week naar Breda, waar we intrek nemen in een prachtig pand waar ons nieuwe logo op ons wacht en de laatste hand zal worden gelegd aan een nieuwe website en nieuwe huisstijl, waarbij het eerste nieuwe visitekaartje deze week zal worden uitgedeeld.

Spijtenburg herontdekt zichzelf en blijft daarmee in positie omdat we tijdig meebewegen en vooruitlopen, vanuit een veranderende vraag, veranderende doelen, een andere flow. In de kern blijven we ‘gewoon’ Spijtenburg. (Bijna) niets nieuws onder de zon. “Noem het maar een doorontwikkeling.”

Carlo Brouwers
Managing Partner Spijtenburg

Vanaf maandag 20 mei zijn wij te vinden in ons mooie nieuwe pand aan de Johan Willem Frisolaan 41 in Breda – 076 2063 333

Reageer

Carlo Brouwers, Managing Partner
Auteur
Carlo Brouwers, Managing Partner
Publicatiedatum
14-5-2019 15:30

Het laatste nieuws

Wil je er in het onderwijs tegenwoordig bij horen dan moet je op zijn minst een school zijn die innovatie en ontwikkeling dikgedrukt in de visie heeft vastgelegd. Daarnaast moet je zeker iets noemen over het ‘nieuwe’ werken in jouw organisatie: Scrum, agile, lean of Semco-style. Niets mis mee met deze nieuwe termen. Stilstaan is nu eenmaal achteruitgang. Wel is het van belang om te kijken of deze woorden geen hol omhulsel zijn, gekozen vanwege hun populariteit. Daar schiet het er helaas wel eens bij in. De woorden zijn leidend, de praktijk blijkt anders.
Lees meer
Om de instroom van bedrijfsartsen toe te laten nemen, staat de vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde (NVAB) in 2020 voor een belangrijk jaar. Met name als het gaat om structurele financiering van kwaliteitsbeleid en specifieke maatregelen om deze instroom te vergroten. De NVAB had dan ook verwacht dat dit in de begroting meegenomen zou worden, echter bleek dit niet het geval.
Lees meer
Blijf jij op de hoogte?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en mis niks binnen éen van onze branches!
Spijtenburg gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses. Meer weten?
Close