Wij overtreffen de vraag!

Het CV

Voor de opmaak van het CV is het belangrijk dat je op zoek gaat naar de balans tussen aantrekkelijkheid en doelmatigheid. Uiteraard moet jouw CV er aantrekkelijk en uitnodigend uitzien, je moet jezelf immers verkopen. Hierbij is het echter wel van belang dat je de doelmatigheid van het CV niet voorbijschiet, namelijk de lezer informeren over jouw loopbaan ervaringen. Houd bijvoorbeeld het lettertype ‘standaard’ (geen overdreven vormen etc.). Er zijn voldoende lettertypes die aantrekkelijk én leesbaar zijn. Daarnaast kun je gebruik maken van grafische hulpmiddelen, let hierbij wel op dat deze het bestand groter maken en dat het voor kan komen dat het er op jouw computer anders uitziet dan bij een ander.

Inhoud

De inhoudInhoudelijk ontstaat steeds meer de noodzaak om iets over jezelf te vertellen. Je moet je kunnen onderscheiden van de rest, zo ook met je CV. Doe dit kort en krachtig en laat hierbij al je bescheidenheid vallen. Neem hierin bijvoorbeeld ook een persoonlijke carrièredoelstelling op, laat zien welke ambities je hebt. Een toevoeging, of alternatief, is een samenvatting van jouw CV. Geef hierin aan welke ervaringen (positieve) betrekking hebben op de functie waarop je solliciteert.

Let er wel op dat de opmaak en de manier van schrijven, zoveel mogelijk, overeenkomt met jouw sollicitatiebrief en/of begeleidend schrijven. Zorg dat alles één mooi geheel blijft.

Kenmerken van een goed CV

Een goed CV voldoet aan een aantal criteria. Stem bijvoorbeeld de inhoud af op de functie en functie-eisen, zo wordt het een op maat gemaakt CV. Daarnaast is het van belang om met de meest recente functies te beginnen. Zorg er ook voor dat je CV correct is, gegevens kunnen worden gecheckt!

Opbouw

Een CV bestaat uit de volgende opbouw:

  • Persoonlijke gegevens
  • Samenvatting (vertel iets over jezelf)
  • Werkervaring
  • Opleidingen
  • Cursussen
  • Overig

Voorbereiden

Zorg dat je voorbereid bent op eventuele vragen die je kunt krijgen omtrent je CV. Neem, hoe gek dit misschien ook klinkt, je eigen CV dus goed door voor je deze naar iemand toestuurt. Bereid je bijvoorbeeld voor op vragen omtrent eventuele gaten of ontbrekende stukken op je CV.

Volgende week gaan we het hebben over het sollicitatiegesprek. Wil je hier meer over weten? Houd dan onze website in de gaten!

Reageer

Spijtenburg Onderwijs
Auteur
Spijtenburg Onderwijs
Publicatiedatum
6-12-2019 8:47

Het laatste nieuws

Ben jij arts of wil jij arts worden? Ben je nieuwsgierig en geduldig? Dan is de medische specialisatie tot psychiater iets voor jou!
Lees meer
Dat er een tekort aan personeel is in de zorg weten we inmiddels allemaal. Eerder schreven we hier al een aantal artikelen over. Verpleegkundig personeel is hier geen uitzondering op. Uit recent onderzoek van RTL Nieuws is gebleken dat het tekort aan verpleegkundigen in ziekenhuizen tot gevaarlijke situaties leidt. Dit brengt de veiligheid van de patiënten in gevaar. Aan het onderzoek hebben 2925 zorgprofessionals meegedaan die werkzaam zijn in het ziekenhuis, velen van hen anoniem, uit angst voor hun baan. Medewerkers en deskundigen hebben inmiddels hun zorgen uitgesproken.
Lees meer
De leerkracht is in mijn ogen de topsportcoach in het onderwijs. De leerlingen zijn hierin de topsporters. Iedere leerling op zijn of haar niveau uiteraard. De leerkracht begeleidt de leerling naar zijn of haar topprestatie toe. Daarin is het team eromheen van wezenlijk belang om die prestatie te behalen.
Lees meer
Blijf jij op de hoogte?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en mis niks binnen éen van onze branches!
Spijtenburg gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses. Meer weten?
Close