Het CV

Voor de opmaak van het CV is het belangrijk dat je op zoek gaat naar de balans tussen aantrekkelijkheid en doelmatigheid. Uiteraard moet jouw CV er aantrekkelijk en uitnodigend uitzien, je moet jezelf immers verkopen. Hierbij is het echter wel van belang dat je de doelmatigheid van het CV niet voorbijschiet, namelijk de lezer informeren over jouw loopbaan ervaringen. Houd bijvoorbeeld het lettertype ‘standaard’ (geen overdreven vormen etc.). Er zijn voldoende lettertypes die aantrekkelijk én leesbaar zijn. Daarnaast kun je gebruik maken van grafische hulpmiddelen, let hierbij wel op dat deze het bestand groter maken en dat het voor kan komen dat het er op jouw computer anders uitziet dan bij een ander.

Inhoud

De inhoudInhoudelijk ontstaat steeds meer de noodzaak om iets over jezelf te vertellen. Je moet je kunnen onderscheiden van de rest, zo ook met je CV. Doe dit kort en krachtig en laat hierbij al je bescheidenheid vallen. Neem hierin bijvoorbeeld ook een persoonlijke carrièredoelstelling op, laat zien welke ambities je hebt. Een toevoeging, of alternatief, is een samenvatting van jouw CV. Geef hierin aan welke ervaringen (positieve) betrekking hebben op de functie waarop je solliciteert.

Let er wel op dat de opmaak en de manier van schrijven, zoveel mogelijk, overeenkomt met jouw sollicitatiebrief en/of begeleidend schrijven. Zorg dat alles één mooi geheel blijft.

Kenmerken van een goed CV

Een goed CV voldoet aan een aantal criteria. Stem bijvoorbeeld de inhoud af op de functie en functie-eisen, zo wordt het een op maat gemaakt CV. Daarnaast is het van belang om met de meest recente functies te beginnen. Zorg er ook voor dat je CV correct is, gegevens kunnen worden gecheckt!

Opbouw

Een CV bestaat uit de volgende opbouw:

  • Persoonlijke gegevens
  • Samenvatting (vertel iets over jezelf)
  • Werkervaring
  • Opleidingen
  • Cursussen
  • Overig

Voorbereiden

Zorg dat je voorbereid bent op eventuele vragen die je kunt krijgen omtrent je CV. Neem, hoe gek dit misschien ook klinkt, je eigen CV dus goed door voor je deze naar iemand toestuurt. Bereid je bijvoorbeeld voor op vragen omtrent eventuele gaten of ontbrekende stukken op je CV.

Volgende week gaan we het hebben over het sollicitatiegesprek. Wil je hier meer over weten? Houd dan onze website in de gaten!

Reageer

Spijtenburg Onderwijs
Auteur
Spijtenburg Onderwijs
Publicatiedatum
6-12-2019 8:47

Het laatste nieuws

‘Diplomaterreur’ werd het genoemd. En dat is kwalijk ‘want door alleen naar diploma’s te kijken, doen werkgevers zichzelf en potentiële werknemers tekort.’
Lees meer
Doel van het voorstel is om het werken in loondienst in de zorg aantrekkelijker te maken (én daarmee het werken als ZZP-er in de zorg onaantrekkelijker te maken). Dit laatste geeft voor veel ZZP-ers onrust
Lees meer
Gaat AI recruiters vervangen is de vraag? Onwaarschijnlijk. Wel kunnen bureaus met een goede inzet van AI meer gerichte data genereren, kandidaten beoordelen en mogelijk hun kansen vergroten voor zowel de werving zelf als bij het binden van kandidaten
Lees meer
Blijf jij op de hoogte?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en mis niks binnen éen van onze branches!