Wij overtreffen de vraag!

'Samen met' Angelica Bus

Na zevenenhalf jaar stop ik als bestuursvoorzitter bij de onderwijsinstelling Salto. Vanaf maart ga ik beginnen met een nieuwe uitdaging: ik ga aan de slag bij Spijtenburg. Daarom wil ik mezelf graag aan jullie voorstellen: mijn naam is Angelica Bus (56 jaar), tot voor kort dus werkzaam als bestuurder bij een grote onderwijsinstelling in Eindhoven. Bij Spijtenburg ga ik aan de slag als senior consultant op zowel werving & selectie als advies. Mijn passie ligt in het verder helpen van organisaties met bestuurlijke, organisatorische en personele vraagstukken in onderwijs, overheid en zorg. Ik heb erg veel zin om met deze nieuwe uitdaging te beginnen en met nieuwe mensen in contact te komen.

Wat typeert mij?

Ik ben een geëngageerd, authentieke, betrouwbare en resultaatgerichte leider. Op een doortastende en innovatieve wijze probeer ik de gestelde doelen te bereiken. Ik breng mensen graag bij elkaar en daag hen uit om het beste uit zichzelf te halen. Daarom begeleid ik mensen bij de stappen die ze willen zetten, stappen vanuit hun hart.

Al meer dan 12,5 jaar heb ik ervaring als bestuurder in het onderwijs en houd mezelf al veel langer, meer dan 20 jaar, met verandervraagstukken binnen organisaties (profit en non profit) bezig, zowel als adviseur en als eindverantwoordelijke.

Elke medewerker kan van toegevoegde waarde zijn voor een organisatie. Om organisaties en personeel daarbij duurzaam te helpen, zal je oprechte interesse in mensen moeten hebben. Het goede gesprek aan moeten willen gaan om daarmee samen het beste te doen! Dat start al bij een eerste kennismaking.

In een werving- en selectieproces is het daarom van belang om de organisatiedoelen, -vraagstukken en de cultuur te kennen. Daarbij is het belangrijk om deze naast de mens te zetten die een bijdrage wil leveren aan het bereiken van deze gezamenlijke issues.

Door mijn jarenlange ervaring als leidinggevende, (interim) manager, coach en adviseur, probeer ik samen met medewerkers binnen organisaties het meest optimale en duurzame resultaat te bereiken.

Eindhovens Dagblad

Afgelopen week heb ik in een interview met het Eindhovens Dagblad, met trots, teruggekeken op mijn periode bij Salto en gesproken over de huidige situatie in het onderwijs. Deze periode bestond uit ups en downs. Financieel staan we er goed voor en er kan geïnvesteerd worden. Ook was er een periode waarbij ophef ontstond rondom het vertrek van een directeur, men probeerde toen via de media hun gram te halen, dat ging erg diep.

Met betrekking tot onderwijs in het algemeen is er aan de ene kant veel verbeterd. Er wordt nu geprobeerd om meer gepersonaliseerd les te geven, gericht op het individu. Aan de andere kant denk ik dat het onderwijs en de politiek hebben zitten slapen. Het lerarentekort werd 15 jaar geleden al voorspeld. Hier is niets aan gedaan.

Kijkend naar de huidige situatie is het onderwijs te gefragmenteerd. Er zitten teveel schotten tussen het basisonderwijs, het voortgezet onderwijs en het mbo. We moeten toe naar één basisontwikkeling met doorgaande lijn.

Meer geld is niet perse dé oplossing, kijken naar wat écht nodig is wel.

 

Zit jij met een bestuurlijk, organisatorisch of personeelsvraagstuk? Heb je iemand nodig die dit aanstuurt, begeleidt of hier advies over geeft? Neem gerust eens contact met mij op, ik kijk er naar uit om je verder te helpen!

Angelica Bus

Reageer

Angelica Bus
Auteur
Angelica Bus
Publicatiedatum
14-2-2020 10:10

Het laatste nieuws

Pakweg een jaar geleden schreef mijn collega Carlo Brouwers het artikel 'De makkelijke weg'. Hierin vroeg hij zich openlijk af waarom in het onderwijs bij de werving van nieuwe collega’s toch zo vaak voor ervaring wordt gekozen als harde (leidende) eis. Is het maken van verbinding met de omgeving, dat je kennis hebt van zorg(structuren) en communicatief zeer vaardig moet zijn (denk aan mondige ouders) ook niet van groot belang? Het heeft te maken met het niet blindstaren op die ene eis, er is meer. Stel jezelf in staat om buiten de kaders om te denken.
Lees meer
Laat ik als eerste beginnen met het uiten van mijn grote RESPECT voor onze zorginstellingen, overheid en alle andere cruciale beroepen/instanties die ik hier niet noem, voor hun inzet in de strijd tegen het coronavirus! Als het aan mij ligt is de oplossing of de rem op deze sluipmoordenaar liever gister dan vandaag gevonden. Daar wil ik het in dit stuk verder niet over hebben. Ik wil nu vooral even inzoomen op wat er op dit moment gebeurt in het onderwijs, de sector waar ik veel in werk.
Lees meer
Mogen we even binnenkomen? Het zijn Els en Pim, ouders van Myrthe uit groep 8. Els ken ik van gezicht, waarschijnlijk van de ouderraad. Pim ken ik van de mail. Pim stuurt al vanaf het begin van mijn aantreden als interim directeur mails. Het onderwerp in deze mails is het vertrouwen in de schoolleiding en keuze van de leerkracht voor hun dochter.
Lees meer
Blijf jij op de hoogte?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en mis niks binnen éen van onze branches!
Spijtenburg gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses. Meer weten?
Close