Wij overtreffen de vraag!

De zij-instromer komt eraan!

Het is al enige tijd bekend dat er in het onderwijs een tekort aan leraren is. Dit tekort loopt de komende jaren alleen maar op. Dat komt o.a. door pensionering van de nu nog werkende, oudere leraren. Daarnaast is de instroom op de lerarenopleidingen te laag. En, wat dacht je van de hoge uitstroom van jonge, net afgestudeerde leraren naar een andere branche? Dit zijn leraren die er na een korte werkperiode in het onderwijs, vanwege de te hoge werkdruk, de brui aan geven. We hebben hier dan ook te maken met het zwaard van Damocles. Het zwaard lijkt bezig aan zijn ‘vrije’ val. Of toch niet? Is er in deze malaise een sprankje hoop? Wellicht. De zij-instromer is namelijk bezig aan zijn opmars.

Motivatie en kansen

Veel zij-instromers zijn intrinsiek sterk gemotiveerd; ze hebben altijd al ergens de wens gehad om met kinderen te werken. Of maatschappelijk verantwoorder verder invulling geven aan hun loopbaan. Door andere keuzes in hun leven zijn zij in andere beroepssectoren terecht gekomen. En nu is er de kans om vanuit een zij-instroomtraject te gaan doen waar zij altijd al iets mee hadden willen doen. Hun breed uiteenlopende achtergronden biedt kansen om het onderwijs te verrijken.

Vak en imago

De zij-instromer moet natuurlijk een nieuw vak leren. Een verdraaid moeilijk, interessant en leuk vak! De vraag is hoe? Welke begeleiding en faciliteiten zijn hiervoor nodig? Welke ruimte geeft het beroepsveld de zij-instromer? Gaan we direct vertellen dat de werkdruk enorm is, dat de lesmethode meestal leidend is, dat hij moet oppassen voor mondige ouders en alles moet vastleggen voor de inspectie of de directie? Het op deze manier over het onderwijs spreken heeft ons nog niet heel veel gebracht. Wellicht het slechte imago.

Investeren

Als het aan mij ligt gaan we echt investeren in de zij-instromer. Geven we hem de ruimte om te leren, te experimenteren en te reflecteren. Vanzelfsprekend met adviezen die constructief zijn en perspectief bieden. Daar zijn wij de professionals voor. Bijvoorbeeld over de didactische en pedagogische benadering van de leerlingen en de groep. Dit vanuit gedegen en wetenschappelijk bewezen onderzoek. Niet omdat we het al jaren zo doen en wij vinden dat het zo moet.

Loslaten

Wanneer het beroepsveld haar eigen gebaande wegen en (voor)oordelen durft los te laten denk ik dat er mogelijkheden zijn voor de zij-instromer in het onderwijs. Natuurlijk is het lastig voor het beroepsveld. Zien dat er mensen instromen die niet eens een volwaardige opleiding hebben gevolgd tot leraar. Daarbij doet de zij-instromer ook nog eens een enorm beroep op de leraar die de zij-instromer begeleidt op de werkplek. De kans op scheve gezichten is aanwezig.

Goed onderwijs!

Wat kan de zij-instromer leren van het beroepsveld en andersom? Vanuit dat perspectief bekeken, liggen er naar mijn idee kansen. Deze ruimte moet worden gefaciliteerd door de onderwijsbesturen, de lerarenopleidingen en de politiek. Laat de zij-instromer en het beroepsveld krachtig zijn. Laat ze elkaar vanuit positiviteit kritisch bevragen, spiegelen en reflecteren op elkaar. Dan heb je een win-win situatie. Het onderwijs kan alleen maar beter worden. Daar wordt uiteindelijk de leerling beter van en dat is toch ons gezamenlijk doel? Zo goed mogelijk onderwijs voor iedere leerling!

Reageer

Stan Put
Auteur
Stan Put
Publicatiedatum
16-7-2019 10:35

Het laatste nieuws

Afgelopen juni maakte minister Bruno Bruins, van Medische Zorg en Sport, bekend dat er een overgangsregeling zou komen voor verpleegkundigen die regieverpleegkundige willen worden. Dit is een nieuw op te nemen beroep in het BIG-register en is bedoeld voor verpleegkundigen die zich in de toekomst als regieverpleegkundige willen registreren maar nog niet over de juiste kwalificaties beschikken. De overgangsregeling is uitgewerkt in een wetsvoorstel en luistert naar de naam: Wet BIG II.
Lees meer
Na een vakantieperiode volgen de artikelen over een nieuwe start, nieuwe ideeën, nieuwe ontwikkelingen en initiatieven elkaar in rap tempo op. Mooi, die nieuwe energie en voortkomend uit goede bedoelingen, maar daar doe ik (los van de hernieuwde zin om weer aan de slag te zijn) vandaag niet aan mee.
Lees meer
Eind juni is de Tweede Kamer geïnformeerd over nieuwe regels omtrent het werken met zzp’ers. Het kabinet komt met een concrete uitwerking van drie maatregelen waarmee bescherming wordt geboden aan de onderkant van de arbeidsmarkt, en er ruimte komt voor ondernemers aan de bovenkant. Zo ontstaat er meer duidelijkheid voor opdrachtgevers en zelfstandigen.
Lees meer
Blijf jij op de hoogte?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en mis niks binnen éen van onze branches!
Spijtenburg gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses. Meer weten?
Close