Wij overtreffen de vraag!

O2A5 realiseert zij-instroom traject naar de baan van leerkracht

Vanaf november 2018 is O2A5 actief een wervingscampagne gestart om zij-instroom te kunnen realiseren naar de baan van leerkracht. Dit idee is ontstaan vanuit het bestuur, in samenwerking met de directeuren en de stafmedewerkers, om een ander potentieel aan te kunnen boren van mensen die al wel affiniteit hebben met onderwijs, maar op dit moment nog niet in het onderwijs werken. Wij vroegen ons hierbij af hoe we deze doelgroep kunnen bereiken en zo met hen in contact te komen?

O2A5 is gestart met het inschrijven en bijwonen van een Rabobank event in de regio Gorinchem, waar wij ons als onderwijsorganisatie hebben mogen presenteren. Tijdens dit event hebben de aanwezige stafmedewerkers en directeuren een grote groep van meer dan 30 tot 40 geïnteresseerden gesproken. Ze waren zeer positief verrast over het feit dat zoveel mensen uit andere beroepsgroepen het onderwijs een warm hart toedragen.

Hierop heeft O2A5 een vervolgtraject opgezet en alle geïnteresseerden van het Rabobank-event benaderd voor een informatieve bijeenkomst bij O2A5 zelf. Heel spannend om dan te ervaren of het enthousiasme voor het onderwijs dan ook echt tot wasdom komt. En jawel, tijdens de eerste informatie bijeenkomst in Arkel kwamen meer dan 25 geïnteresseerden luisteren naar de bestuurder. Daarnaast was er de mogelijkheid om te speeddaten met verschillende medewerkers (staf, leerkracht, directeur) om nog meer informatie op te doen over het onderwijs en in het bijzonder O2A5 zelf. Tot op heden lijkt de aanpak die is gekozen succesvol. Van de 25 geïnteresseerden zijn er 21 gestart met een meeloopdag, om te ervaren hoe het is om leerkracht te zijn en ‘of zo’n school nu echt wel wat is’.

Inmiddels zijn er al verschillende kandidaten gestart met een uitgebreid oriëntatie traject om, naast meelopen en kijken, ook zelf actief te zijn in de groep, uiteraard onder leiding van een leerkracht. Na iedere stap in het proces, dus na de informatieavond, de meeloopdag en nu ook het oriëntatie-traject volgt een gesprek met de kandidaat, personeelszaken en de betrokken directeur. Hierin reflecteren we op de opgedane ervaring en of de stap naar het onderwijs nog steeds goed voelt.

Uit de praktijk blijkt dat zo’n zij-instroom traject een intensief traject voor O2A5 is, maar zeker ook voor de kandidaten zelf. O2A5 heeft ingezet op een zeer gedegen en zorgvuldige gespreks- en oriëntatiefase, omdat O2A5 wil, dat wanneer een kandidaat geschiktheid toont, de ontwikkeling naar leraar/leerkracht ook echt slaagt.

Voor het komende schooljaar willen we binnen O2A5, als dit binnen de organisatie mogelijk is, vijf tot acht plaatsen realiseren voor zij-instromers. Verdringing van zittend personeel is niet aan de orde. Gezien het feit, dat we op de lange termijn deze kandidaten hard nodig hebben, is O2A5 voornemens om vacatureruimte in overleg met de scholen te reserveren voor deze groep nieuwe leraren. Het allermooiste zou zijn, dat vaste medewerkers vrijwillig kiezen voor een plaatsje in de invalpool, zodat de zij-instromers het vak op een vaste plek en school zich eigen kunnen maken.

Naast het realiseren van zij-instroom plaatsen, is begeleiding van deze ‘nieuwe’ collega’s van groot belang. Hierin zal O2A5 gaan investeren, omdat we dit zij-instroomtraject tot een groot succes gaan en willen maken.

Het O2A5-zij-instroom traject zoals we hebben opgezet kent de volgende stappen:

• Informatiebijeenkomst
• Meeloopdag op een school van O2A5
• Matchinggesprek (gaan we wel of niet het oriëntatietraject in)
• Oriëntatietraject
• Beslissingsgesprek (gaan we wel of niet het geschiktheidsonderzoek in)
• Geschiktheidsonderzoek i.s.m. de opleiding zij-instroom
• Evaluatiegesprek (gaan we wel of niet de opleiding in)
• Starten met de opleiding zij-instroom
• Aan het werk gaan binnen O2A5

Wij zijn als O2A5 zeer verheugd dat zoveel kandidaten zich hebben gemeld voor een oriëntatie op een zij-instroom-traject in het onderwijs. Langs deze weg wil O2A5 alle belangstellenden enorm bedanken voor de getoonde interesse en inzet.

Op naar een prachtige onderwijsbaan en een succesvolle toekomst samen.

Wilt u meer informatie over onze organisatie en/of het zij-instroomtraject, dan kunt terecht op onze website www.o2a5.nl onder “werken bij O2A5”.

Wij van Spijtenburg Onderwijs danken Ruud Blaas en O2A5 voor het delen van hun verhaal met betrekking tot de zij-instroom in het onderwijs. Het is goed om te zien dat zij de ‘blik naar buiten’ hebben durven wagen.

Reageer

Ruud Blaas, Clusterdirecteur
Auteur
Ruud Blaas, Clusterdirecteur
Publicatiedatum
12-3-2019 13:39

Het laatste nieuws

Pakweg een jaar geleden schreef mijn collega Carlo Brouwers het artikel 'De makkelijke weg'. Hierin vroeg hij zich openlijk af waarom in het onderwijs bij de werving van nieuwe collega’s toch zo vaak voor ervaring wordt gekozen als harde (leidende) eis. Is het maken van verbinding met de omgeving, dat je kennis hebt van zorg(structuren) en communicatief zeer vaardig moet zijn (denk aan mondige ouders) ook niet van groot belang? Het heeft te maken met het niet blindstaren op die ene eis, er is meer. Stel jezelf in staat om buiten de kaders om te denken.
Lees meer
Laat ik als eerste beginnen met het uiten van mijn grote RESPECT voor onze zorginstellingen, overheid en alle andere cruciale beroepen/instanties die ik hier niet noem, voor hun inzet in de strijd tegen het coronavirus! Als het aan mij ligt is de oplossing of de rem op deze sluipmoordenaar liever gister dan vandaag gevonden. Daar wil ik het in dit stuk verder niet over hebben. Ik wil nu vooral even inzoomen op wat er op dit moment gebeurt in het onderwijs, de sector waar ik veel in werk.
Lees meer
Mogen we even binnenkomen? Het zijn Els en Pim, ouders van Myrthe uit groep 8. Els ken ik van gezicht, waarschijnlijk van de ouderraad. Pim ken ik van de mail. Pim stuurt al vanaf het begin van mijn aantreden als interim directeur mails. Het onderwerp in deze mails is het vertrouwen in de schoolleiding en keuze van de leerkracht voor hun dochter.
Lees meer
Blijf jij op de hoogte?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en mis niks binnen éen van onze branches!
Spijtenburg gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses. Meer weten?
Close