Wij overtreffen de vraag!

Wisselende hulpverleners

Eind 2019 heeft stichting Het Vergeten Kind een onderzoek uitgevoerd naar wisselende hulpverleners en de gevolgen hiervan, als onderdeel van de campagne: ‘Ieder kind een liefdevol thuis, stop het wisselen van hulpverleners’. Er wordt antwoord gezocht op vragen als: met hoeveel hulpverleners heeft een kind te maken? Hoeveel keer verhuist een kind, en hoeveel invloed heeft dat op zowel het kind als de hulpverlener? Voor dit onderzoek zijn 110 kinderen en 89 hulpverleners ondervraagd.

Ruim 60 (!) hulpverleners

Hoeveel hulpverleners een kind ziet, is wisselend per situatie. Uit het onderzoek blijkt dat thuiswonende kinderen gemiddeld 11,5 hulpverleners zien, wonend in een pleeggezin 12,3 en wonend in een gezinshuis 29,4. Kinderen die op een groep wonen hebben gemiddeld de meeste hulpverleners gehad, maar liefst 64,6. Hierdoor is de hulp voor deze kinderen vaak instabiel en lukt het niet om een vertrouwensband op te bouwen. Dit staat een goed herstel van psychische en trauma gerelateerde problemen weer in de weg.

Een deelnemend therapeut aan het onderzoek geeft aan; ‘Ik kreeg een meisje in behandeling dat zei: ‘Je bent mijn veertigste therapeut, denk je dat jij het verschil kan maken?’ Dat is een moedeloze start.’

Een van de oorzaken dat deze cijfers zo hoog liggen, heeft te maken met de vele (door)verhuizingen binnen de jeugdhulpverlening, aldus Het vergeten kind. Gemiddeld verhuizen kinderen zo’n 6 keer, in het ergste geval wel tot 20 keer. Daarnaast geeft drie op de vijf kinderen aan afscheid te hebben moeten nemen van iemand waarvan ze dat helemaal niet wilden. Bijvoorbeeld omdat ze hier een goede band mee hadden opgebouwd.

Gevolgen

Al deze wisselingen hebben een negatieve impact op de kinderen, stelt Het vergeten kind. Uit het onderzoek komt naar voren dat 75% van de kinderen aangeeft hun levensverhaal te vaak te moeten vertellen. Dit roept weer nare herinneringen op. Ook hebben kinderen geen behoefte meer om een band op te bouwen met hulpverleners door de vele wisselingen, dit heeft alles met vertrouwen te maken. ‘Waarom zou ik jou vertrouwen als ik binnenkort toch weer een nieuwe hulpverlener krijg?’. Als ze al wel een band hebben opgebouwd met de hulpverlener, en hier afscheid van moeten nemen, doet dit vaak pijn.

Verbeteringen

Het Vergeten Kind stelt dat het probleem te complex is om snel tot een oplossing te komen. Daarom hebben zij in het onderzoek aan de kinderen en hulpverleners zelf gevraagd om met adviezen te komen om dit probleem tegen te gaan. Hieruit zijn vier aanbevelingen gekomen:

Pak het doorverhuizen aan

Stabiliteit is belangrijk voor een kind. Het vele doorverhuizen brengt die stabiliteit in gevaar. Laat kinderen thuis wonen. Wanneer dit niet kan, zorg dan dat ze op de juiste plek zitten (dicht bij huis) en breng de zorg naar hen.

Vaste vertrouwenspersoon

Onvoorwaardelijke steun is belangrijk voor een kind. Zij hebben dan ook recht op een persoon die dit kan bieden, iemand die opkomt voor de belangen van het kind waar deze ook woont. Bijvoorbeeld iemand uit het netwerk.

Doe wat nodig is

Ieder kind wil gezien en/of gehoord worden, door iemand die hier vervolgens ook echt iets mee doet. Hulpverleners moeten aandacht hebben voor het kind en ruimte nemen om te reflecteren en te leren. Zet het kind centraal.

Bewaak de lange termijn

Biedt continuïteit, zowel aan de kinderen als aan de hulpverleners. Bied enerzijds langdurige zorg aan kinderen als dit nodig is. Bied anderzijds vaste contracten aan aan de hulpverleners, met eventuele steun van gemeenten, zodat zij langer betrokken kunnen blijven bij een kind.

Petitie

Het Vergeten Kind strijdt voor een Nederland waarin ieder kind zich ook echt kind voelt, zich goed ontwikkelt en volwaardig meedoet in de maatschappij. In 2020 staan de vele wisselingen van hulpverleners en het schadelijke effect hiervan op kinderen centraal. Om hier aandacht voor te vragen is er, naast de campagne, een petitie gestart. Hierin roept Het vergeten kind op om de jeugdzorg zo te organiseren dat kinderen aanzienlijk minder hulpverleners krijgen dan nu het geval is. Op naar vaste hulpverleners. Wil jij hier meer informatie over lezen? Kijk dan op: www.hetvergetenkind.nl

 

Bron: Het vergeten kind

Reageer

Spijtenburg Zorg
Auteur
Spijtenburg Zorg
Publicatiedatum
6-2-2020 12:05

Het laatste nieuws

Afgelopen week debatteerde de tweede kamer over het arbeidsmarktbeleid in de zorg. Voor dit debat stuurde het ministerie van VWS een tussenrapportage van het onderzoek ‘De realiteit en waarde van flexwerk in de zorg’ naar de tweede kamer. Het gaat om een onderzoek van het CAOP en Kennisland, dat is gehouden onder diverse typen flexwerkers, zowel intern als extern, zzp’ers en uitzendkrachten.
Lees meer
Na zevenenhalf jaar stop ik als bestuursvoorzitter bij de onderwijsinstelling Salto. Vanaf maart ga ik beginnen met een nieuwe uitdaging: ik ga aan de slag bij Spijtenburg. Daarom wil ik mezelf graag aan jullie voorstellen: mijn naam is Angelica Bus (56 jaar), tot voor kort dus werkzaam als bestuurder bij een grote onderwijsinstelling in Eindhoven. Bij Spijtenburg ga ik aan de slag als senior consultant op zowel werving & selectie als advies. Mijn passie ligt in het verder helpen van organisaties met bestuurlijke, organisatorische en personele vraagstukken in onderwijs, overheid en zorg. Ik heb erg veel zin om met deze nieuwe uitdaging te beginnen en met nieuwe mensen in contact te komen.
Lees meer
Eind 2019 heeft stichting Het Vergeten Kind een onderzoek uitgevoerd naar wisselende hulpverleners en de gevolgen hiervan, als onderdeel van de campagne: ‘Ieder kind een liefdevol thuis, stop het wisselen van hulpverleners’. Er wordt antwoord gezocht op vragen als: met hoeveel hulpverleners heeft een kind te maken? Hoeveel keer verhuist een kind, en hoeveel invloed heeft dat op zowel het kind als de hulpverlener? Voor dit onderzoek zijn 110 kinderen en 89 hulpverleners ondervraagd.
Lees meer
Blijf jij op de hoogte?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en mis niks binnen éen van onze branches!
Spijtenburg gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses. Meer weten?
Close