Overheid

Overheid

Binnen het team Overheid zijn wij actief in bemiddeling voor vaste en interim functies op senior- en managementniveau bij lokale en provinciale overheden. Denk hierbij aan beleidsadviseurs, projectleiders, programmamanagers, teammanagers, juristen en financiële adviseurs. Dit doen wij binnen de volgende domeinen:

1. Sociaal domein. Voor alle transformatievraagstukken op het gebied van Wmo, Jeugdwet, Participatiewet, passend onderwijs, aansluiting onderwijs – arbeidsmarkt.
Wij ondersteunen organisaties bij de realisatie van opgaven als meedoen en vooruitkomen in de maatschappij, bevorderen van zelfredzaamheid of langer thuis blijven wonen.
2. Openbare orde en veiligheid. Voor een leefbare, veilige en prettige gemeente om in te wonen, werken en recreëren.
3. Invoering van de Omgevingswet. Voor het vormgeven aan het nieuwe beleid en inrichten van vergunningenverlening, toezicht en handhaving.
4. Leerplicht en Regionale Meld- en Coördinatie functie (RMC). Voor de uitvoering van deze wet- en regelgeving, maar ook voor de preventieve aanpak van schoolverzuim en voortijdig schoolverlaten en het helpen van jongeren om de startkwalificatie te behalen.

Waarmee kunnen wij je verder helpen?

Kandidaten
Beschik jij over ervaring bij een gemeente, provincie of ministerie en ben je op zoek naar een baan op senior- of managementniveau? Wij helpen je graag bij het passende functie. Hierbij kan het zowel gaan om een reguliere functie als om een interim-opdracht.

Om je zo goed mogelijk te kunnen begeleiden in dit proces is het raadzaam om je in te schrijven bij Spijtenburg. Op deze manier zijn we op de hoogte van je meest recente werkervaring én de eventuele wensen die je hebt ten aanzien van een nieuwe baan of opdracht. Op basis van deze informatie informeren wij je als eerste over onze meest recente vacatures / opdrachten en brengen we je in contact met de voor jou interessante organisaties.

Wij zijn actief op de volgende terreinen:

 • Bestuur
 • Directie
 • PenO
 • Communicatie
 • Publiekszaken

Opdrachtgevers
Heb je tijdelijk extra menskracht nodig op het terrein van beleid, project- of programma-management of interim-management? Ook dan kun je bij ons terecht! Ervaren beleidsmedewerkers, project- en programma-managers en (verander)managers worden ingezet om gedurende een bepaalde periode in opdracht van de gemeente werkzaamheden uit te voeren.

Onze kandidaten beschikken over uitgebreide interim-ervaring bij de overheid. Hierdoor kunnen zij situaties goed overzien en weten snel tot de kern door te dringen. Zij werken op een manier die past bij de cultuur en werkwijze van jouw organisatie.

Voorbeelden van interim-opdrachten waarvoor wij bemiddelen zijn:

 • Het op orde brengen van verplichte beleidsdocumenten.
 • Het versterken van de professionaliteit van een team, het met elkaar vaststellen van de kerntaken en het vergroten van de resultaten.
 • Het verminderen van een crisissituatie op een afdeling met hoog ziekteverzuim, een sociaal onveilige werksituatie en onvoldoende resultaten. 
 •  Het inzichtelijk maken van de financiële situatie.

Daarnaast kunnen wij je van dienst zijn op het terrein van:

Relevante vacatures

Recente vacatures
Er zijn momenteel vacatures beschikbaar.
Wat zeggen anderen over ons?

"Het contact was zeer persoonlijk gericht en verliep fijn. Er werd echt naar mij geluisterd. De betrokkenheid was zeer groot. Een zeer prettige ervaring."

Kitty de Bruin-Arnoldus

Wat zeggen anderen over ons?

"To the point. Geen fraaie praatjes. Meedenken vanuit wat de gezondheidszorg nodig heeft.”

Anonieme kandidaat

Wat zeggen anderen over ons?

"Met Spijtenburg de zoektocht begonnen naar een leidinggevend onderwijsleider voor een van onze teams. Binnen korte tijd al zeer veel geschikte CV's, waarna we met goed advies een passende shortlist voorgelegd hebben gekregen. Onze nieuwe collega zat er tussen. Zij start aanstaande maandag al."

Bertho Rombout

Wat zeggen anderen over ons?
“Oprecht geïnteresseerd naar de nieuwe werkplek voor een sollicitant.
De vraag om zelf ook de locatie te bezoeken en zelf een beeld te krijgen van een nieuwe werkplek voor een sollicitant bemerk ik, dat dit jullie bureau onderscheidend maakt in vergelijking met andere."

Anonieme opdrachtgever
Wat zeggen anderen over ons?

"Betrokken, professioneel, oplossingsgericht, laagdrempelig.
Jacqueline is een spontaan, prettig persoon, die zich goed kan inleven en erg betrokken is. Denkt mee in mogelijke oplossingen."

Francoise Ensche

Wat zeggen anderen over ons?

"In eerste instantie heb ik contact gehad met Ron Broere. Het ging heel soepel, snel en het waren aangename gesprekken. Later heeft Ron mijn gegevens overgedragen aan Jacqueline en dat verliep ook super goed en eigenlijk nog steeds. Alle contacten lopen tot op heden heel soepel waarvoor mijn dank."

Nazir Sharifi

Wat zeggen anderen over ons?

"Actieve en betrokken dienstverlener in werving en selectie."

Anoniem kandidaat

Wat zeggen anderen over ons?

"Spijtenburg speelde snel in op een urgente vraag van de organisatie. Terugkoppeling van potentiële kandidaten in de voltallige benoemingsadviescommissie werd als verhelderend en professioneel ervaren. Spijtenburg heeft ons ontzorgt en naar het zich laat aanzien met resultaat!

Anonieme opdrachtgever

Wat zeggen anderen over ons?

"Zowel persoonlijk als "zakelijk-vaktechnisch" prima!"

Aad Hatenboer

Wat zeggen anderen over ons?

"Heel persoonlijk en niet te commercieel."

Battista Koldewijn

Wat zeggen anderen over ons?

"Professioneel, persoonlijk en opbouwend/begeleidend. Jullie hebben het beste uit mij als kandidaat naar boven gehaald en echt aan de goede knoppen gedraaid om mij zo goed mogelijk het proces in te laten gaan, zonder de belangen van de opdrachtgever uit het oog te verliezen denk ik. Dat is een knappe balans. Ik heb mezelf daardoor veel beter en met meer zelfvertrouwen kunnen presenteren, dan dat dit zonder jullie begeleiding was gegaan."

Anonieme kandidaat

Wat zeggen anderen over ons?

"Vastgelopen in mijn baan en na een tip van een relatie in gesprek gekomen met Spijtenburg die heel snel schakelden naar een traject dat ze in portefeuille hadden. Ik kon snel instappen in een lopende procedure en het bleek een goede match. Hartstikke fijn."

Anonieme kandidaat

Maak kennis met ons team

Met een team van professionals helpen wij je graag bij het vinden van de juiste match. We streven ernaar om kandidaten en opdrachtgevers te laten groeien op zowel persoonlijk als zakelijk vlak. Wij overtreffen hierbij de vraag!

Neem geheel vrijblijvend contact op met één van onze consultants om de mogelijkheden te bespreken.

Carlo Brouwers
Managing Partner

 1. Bekijk het profiel

Patricia Kruisbrink
Senior Consultant

 1. Bekijk het profiel

Sjon de Waal
Senior Consultant

 1. Bekijk het profiel
Spijtenburg gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses. Meer weten?
Close