De weg vrijmaken voor de onderwijsleiders van morgen!

In 2013 besloot ik om het roer om te gooien en mijn (onderwijs) hart te volgen. Ik ging als directeur aan de slag bij een basisschool zónder een direct relevante vooropleiding. Ik had weliswaar een aardige rugzak aan ervaring en zowel een lerarenopleiding (VO) als een studie bestuurskunde afgerond, maar voelde me toch een starter en wist best dat er links en rechts mensen dachten: ‘wat weet hij nou van (basis-)onderwijs?

Vanaf de start ben ik een opleiding ‘directeur van buiten’ gaan volgen waar ik ontzettend veel mocht leren, van docenten én medecursisten. Het fijne was dat de kennis direct toepasbaar was op ‘mijn’ eigen school. Ik kon mijn eigen inzichten toetsen aan een sterk team waar ik op kon vertrouwen en kon zo veel halen, maar óók brengen. Leren gaat toch vooral om open te staan voor nieuwe informatie en deze toe te passen. Dat maakt dat het voor zowel een zij-instromer als ook voor een school en haar team heel spannend is om met elkaar in zee te gaan. Deze ‘spanning’ kan tot heel mooie dingen leiden. Daar ben ik sinds 2013 al van overtuigd en toen ik in 2018 in Spijtenburg mocht stappen heb ik het promoten van zij-instromers als een persoonlijke missie opgevat. In 2019 heb ik daar acties aan gekoppeld door het schrijven (of in enkele geval laten schrijven) van enkele blogs over dit thema (De zij-instromer komt eraan!, De 'makkelijke' weg en ‘Antwoord op de vraag’ (de 'gemakkelijke' weg deel 2)’).

In de afgelopen jaren hebben we meerdere (potentiële) zij-instromers kunnen helpen aan een stap in hun loopbaanontwikkeling door opleiding of een vacature-vervulling. Een volgende stap in het proces voor Spijtenburg is om een samenwerking aan te gaan met een opleidingspartner die vanuit eenzelfde passie en kernwaarden (‘kwaliteit’ en ‘aandacht’) relevante scholing aanbiedt voor ervaren onderwijsprofessionals alsook voor hen die als zij-instromer het onderwijs willen verrijken.

Amplio College

Met Amplio College (ook uit Breda) hebben we die opleidingspartner gevonden en kunnen we onze kandidaten scholing bieden die hen verder helpt. Dus:
Heb jij als leidinggevende de wens om de overstap te maken naar het onderwijs? Maar heb je nog geen opleiding gevonden die aansluit bij jouw ervaring? Dan is het maatwerk leerwerktraject van Amplio College precies wat jij zoekt. 

Het traject bestaat uit een bekwaamheidsassessment, aangevuld met opleidings- en leerwerk-activiteiten. Deze unieke combinatie zorgt ervoor dat jij aan het einde van het traject beschikt over de juiste kennis, ervaring en competenties om met succes leiding te kunnen geven aan een school. Uiteraard mag een erkend diploma hierbij niet ontbreken!
Is jouw interesse gewekt? Bekijk meer informatie via www.amplio.college.

Daad bij het woord

Met de samenwerking met Amplio College zet Spijtenburg een grote stap naar het bieden van een breder aanbod. Spijtenburg staat voor ‘helpen’ en wil een bureau zijn waar ons netwerk al haar vragen durft te stellen. Vragen rondom werving & selectie en interim-inzet (waar we bekend om zijn), maar ook adviesvragen. De samenwerking met Amplio College geeft als meerwaarde dat we uw vragen rondom opleidingen en assessments in het primair en voortgezet onderwijs kwalitatief goed kunnen beantwoorden.

Als voormalig zij-instromer ben ik trots dat we nu anderen kunnen faciliteren die ook graag het onderwijs in willen stromen. Maar ook dat we onderwijsmensen verder kunnen helpen met een gericht aanbod. Dat aanbod is heel breed. Amplio College biedt veel praktijkervaring, kennis en kunde. Samen zijn we goed op weg!

 

Reageer

Auteur
Carlo Brouwers
Publicatiedatum
29-6-2023 12:20

Het laatste nieuws

‘Diplomaterreur’ werd het genoemd. En dat is kwalijk ‘want door alleen naar diploma’s te kijken, doen werkgevers zichzelf en potentiële werknemers tekort.’
Lees meer
Doel van het voorstel is om het werken in loondienst in de zorg aantrekkelijker te maken (én daarmee het werken als ZZP-er in de zorg onaantrekkelijker te maken). Dit laatste geeft voor veel ZZP-ers onrust
Lees meer
Gaat AI recruiters vervangen is de vraag? Onwaarschijnlijk. Wel kunnen bureaus met een goede inzet van AI meer gerichte data genereren, kandidaten beoordelen en mogelijk hun kansen vergroten voor zowel de werving zelf als bij het binden van kandidaten
Lees meer
Blijf jij op de hoogte?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en mis niks binnen éen van onze branches!