Arnhem
Referentie: SPLS07845

Coördinerend forensisch arts

Wat ga je doen?

Ben jij als arts in staat om inhoudelijke kennis te vertalen naar heldere protocollen, werkinstructies en adviezen en vind je het leuk om collega's te betrekken bij complexe vraagstukken? Heb je daarnaast affiniteit met de forensische geneeskunde en beschik je over leidinggevende ervaring? Dan is deze forensisch arts vacature echt iets voor jou!

Als coördinerend forensisch arts adviseer je het management over inhoudelijke ontwikkelingen op het vakgebied en lever je een bijdrage aan het vormgeven van beleid en werkafspraken. Verder coördineer je het team forensische geneeskunde. Daarnaast bestaan jouw taken en verantwoordelijkheden uit:

  • Je signaleert verbeter- en/of knelpunten in het werk, draagt hiervoor oplossingen aan en zorgt er in samenwerking met het team en de teammanager voor dat verbeteringen worden doorgevoerd.
  • Je bent inhoudelijk aanspreekpunt voor medewerkers in het verpleegkundig piket.
  • Je vertegenwoordigt de organisatie in regionale en landelijke overleggen zoals bijvoorbeeld de vakgroep FG.
  • Je werkt nieuwe collega’s in en begeleidt als werk/praktijkbegeleider artsen in opleiding.
  • Je bent aanspreekpunt/sparringpartner voor het management en collega's op inhoudeiljke vraagstukken en bereidt in samenwerking met de teammanager het werkoverleg voor.
  • Je coordineert, behoudt overzicht en stemt af met de manager en artsen over de uit te voeren relevante taken binnen het forensisch team.

Waar ga je werken?

Je gaat aan de slag bij de GGD, een gemeenschappelijke gezondheidsdienst voor alle inwoners van de de regio Gelderland. De GGD bewaakt, beschermt en bevordert de gezondheid van iedereen, met extra aandacht voor risicogroepen. Het team Forensische Geneeskunde is onderdeel van afdeling Maatschappelijke Zorg.

Het team Forensische Geneeskunde voert werkzaamheden uit ten behoeve van gemeenten, politie en justitie. Binnen de GGD voer je werkzaamheden uit op het gebied van lijkschouw, FMO en ook arrestantenzorg, wat deze functie extra uitdagend maakt.

Wie ben jij als forensisch arts?

Als forensisch arts heb je ervaring in het optreden als coördinator en/of leidinggevende. Daarnaast:

  • Ben je BIG geregistreerd.
  • Ben je analytisch en kun je overstijgend denken.
  • Ben je in staat om inhoudelijke kennis te vertalen naar heldere protocollen, werkinstructies en adviezen.
  • Ben je bekend met regionale en landelijke netwerken op het gebied van forensische geneeskunde.

Daarnaast beschik je over de volgende competenties:

  • Je neemt initiatief en weet de juiste personen aan te sluiten op het juiste moment.
  • Je vindt het leuk om planmatig te werk te gaan en je collega’s te betrekken bij vraagstukken.
  • Je hebt hebt inlevingsvermogen, kan goed luisteren en hebt overtuigingskracht.
  • Je bent computervaardig.

Wat krijg je?

Je krijgt een tijdelijke functie aangeboden voor 16 uur per week voor de periode van 1 maart 2021 tot en met 31 december 2021, met de optie tot 4 x 3 maanden verlenging.

Hoe ziet de procedure er uit?

Heb jij interesse in deze forensisch arts vacature? Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Jacqueline Rasenberg, 076 2063 333, 06 3005 9574 of per e-mail: j.rasenberg@spijtenburg.nl.

Wie is Spijtenburg?

Wij zijn gedreven door het duurzaam verder helpen van mensen en organisaties bij hun échte vraag. Door te luisteren, nieuwsgierig te zijn en door te vragen, maken we voor kandidaten of opdrachtgevers het verschil! Je kunt bij ons terecht voor werving en selectie, interim management/ZZP, detachering én advies. Wil je meer weten? Bekijk dan de over ons pagina.

Geen passende vacature gevonden?

Heb je geen passende vacature kunnen vinden? Wij kijken graag met je mee!
Neem contact met ons op via 076 - 2063 333 voor meer informatie of blijf op de hoogte van ons aanbod d.m.v. een job alert.