Gorinchem
Referentie: SPAE09751

Schoolleider J.P. Waale bij Stichting OVO - succesvol ingevuld

Wat ga je doen?

Ben jij een eerstverantwoordelijke voor de dagelijkse gang van zaken binnen de school, het primair onderwijsproces en de kwaliteit van het onderwijs? Dan is Stichting OVO op zoek naar jou bij J.P. Waale.

Je bent verantwoordelijk voor de contacten met leerlingen, ouders, collega's, externe relaties en andere samenwerkingspartners. Er is een nauwe samenwerking met de IB’ers van de school. Daarbij houd je van korte lijnen en ga je voor gedeeld eigenaarschap binnen het team. In het managementteam werk je samen met de schoolleider van Daltonschool de Poorter en de clusterdirecteur van de beide scholen. Samen met de clusterdirecteur ben je gesprekspartner voor de MR van de J.P. Waale.

Waar ga je werken?

De J.P. Waale school is een openbare basisschool in de Lingewijk in Gorinchem met ruim 200 leerlingen. De Lingewijk is van oorsprong een arbeiderswijk en heeft een dorps karakter. De laatste jaren heeft de wijk een metamorfose ondergaan. Flink wat woningen zijn grondig gerenoveerd en is er een nieuwbouwwijk bij gekomen.

Op de J.P. Waale wordt er gewerkt volgens de High Five. In deze High Five staan de normen en waarden beschreven. Er wordt ontwikkelingsgericht gewerkt met kwaliteitskaarten, waarin er structureel per vakgebied op het onderwijs geëvalueerd en gemonitord wordt. In de kleutergroepen staat spelend leren centraal. In andere groepen wordt er gewerkt vanuit de SLO-leerlijnen met behulp van Snappet. Het onderwijs bij J.P. Waale wordt vanuit het directe-instructiemodel aangeboden. Ook wordt er veel aandacht besteed aan lezen, executieve functies en werken voor wereldoriëntatie met Topontdekkers. Het onderwijs is inclusief, kansrijk en toekomstgericht. Tevens heeft J.P. Waale hoge verwachtingen van de leerlingen en elkaar. Er wordt gewerkt vanuit de principes van verbindend gezag en daarom wordt er een schoolleider gezocht die samen met de school aan de slag wil gaan om deze principes verder te ontwikkelen. JP Waale school vormt samen met Daltonschool De Poorter het cluster JP Waale en Daltonschool De Poorter.

Over OVO
JP Waale school maakt als basisschool onderdeel uit van Stichting OVO. Binnen Stichting OVO geloven ze dat iedereen talent heeft! Stichting OVO gelooft in gelijke kansen voor iedereen om die talenten te ontwikkelen. Op tien basisscholen en vier middelbare scholen in de gemeente Gorinchem en Hardinxveld-Giessendam krijgen kinderen en leerlingen de ruimte om te groeien tot wie ze zijn. Er is een herkenbare identiteit van alle OVO-scholen en een passend imago bij de normen en waarden ‘open, verbinden en ontwikkelen’. Elke OVO-school werkt aan doorlopende leerlijnen voor verschillende onderwijsrichtingen en maakt deel uit van een leergemeenschap. Hierbij staan de gewenste onderwijsresultaten centraal.

Wat breng je mee?

Jij bent iemand die stevig in zijn/haar schoenen staat. Je kan werken vanuit verbinding en tegelijkertijd goed je grenzen bewaken. Je beschikt over hbo-wo werk- en denkniveau en hebt bij voorkeur een afgeronde opleiding pedagogiek of onderwijskunde en een schoolleiders opleiding. Daarnaast:

  • Heb je ervaring met een vergelijkbare populatie.
  • Heb je een hart voor openbaar primair onderwijs.
  • Beschik je over een goede dosis humor en kan je relativeren.
  • Kun je prioriteren en heb je aandacht voor kwaliteitszorg en cultuur.
  • Heb je een positieve houding ten aanzien van Rijnlands organiseren.

Wat biedt OVO jou?

Je komt te werken in een hardwerkend, enthousiast en gezellig team wat zich verder wil ontwikkelen. De werktijdfactor bedraagt 0,8 en de arbeidsvoorwaarden zijn volgens de CAO PO en inschaling start in schaal A11. Verder:

  • Ontvang je een (voorlopige) arbeidsmarkttoelage van 8%.
  • Krijg je een vakantietoeslag van 8%, een eindejaarsuitkering van 8,3%.
  • Krijg je in eerste instantie een tijdelijke aanstelling een jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
  • Een laptop en een telefoonvergoeding, persoonlijke budget-uren voor opleiding en deelname aan het ABP-pensioenfonds zijn o.a. onderdeel van het arbeidsvoorwaardenpakket.

Ben jij enthousiast geworden?

OVO ook naar jou! Stuur je CV en motivatiebrief vóór 7 januari '24 naar s.vanbladel@spijtenburg.nl t.a.v. de leden van de benoemingsadviescommissie. De planning van het proces is als volgt:

  • De voorselectiegesprekken zijn doorlopend of uiterlijk maandag 8 januari bij ‘Spijtenburg Werving en Advies’, bij voorkeur op kantoor in Breda.
  • De overige data staan hier binnenkort.

We streven ernaar om deze procedure in de maand januari af te ronden. De beoogde startdatum is 1 april 2024 of zo mogelijk eerder. Een diplomacheck en een uitgebreid internetonderzoek is onderdeel van de voorselectie. Een assessment kan onderdeel zijn van de procedure.

Contactpersoon
‘Spijtenburg Werving en Advies’ staat Stichting OVO bij in werving en selectie. Sybille van Bladel is namens Spijtenburg contactpersoon voor deze vacature. Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op via bovenstaande mailadres of bel 06-11 02 46 47.

Geen passende vacature gevonden?

Heb je geen passende vacature kunnen vinden? Wij kijken graag met je mee!
Neem contact met ons op via 076 - 2063 333 voor meer informatie of blijf op de hoogte van ons aanbod d.m.v. een job alert.