Rotterdam
Referentie: SPCB09876

Teamleider onderwijslogistiek Thomas More HS Rotterdam

Wat ga je doen?

Heb jij ideeën hoe onderwijslogistiek kan bijdragen aan een continue verbetering van onderwijs? Ben jij een verbinder die niet alleen denkt maar ook graag doet? Dan zoekt de Thomas More Hogeschool jou!

Als teamleider onderwijslogistiek op Thomas More Hogeschool (hierna ‘TMH’) zorg jij dat de processen, systemen en informatiestromen zo zijn ingericht dat het onderwijs gestroomlijnd verloopt. Hiermee lever je een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van het onderwijs. Jij bent één van de verbindende schakels tussen onderwijs en ondersteuning. Je vindt het leuk om mensen in beweging te krijgen en te werken richting een gezamenlijk doel. Ervoor zorgen dat studenten en docenten tevreden zijn, en tegelijk het onderwijs betaalbaar en ‘organiseerbaar’ houden, zie jij als een uitdaging.

Op TMH wordt eigenzinnigheid gewaardeerd. Je wordt steeds uitgedaagd om steeds kritisch en creatief mee te denken over de manier waarop het onderwijs kan worden verbeterd en welke rol onderwijslogistiek daarbij kan spelen.
Op TMH werken bevlogen medewerkers elke dag aan eigentijdse vormen van goed onderwijs. Het biedt een variëteit aan routes om haar studenten zo goed mogelijk op te leiden in een wereld die steeds dynamischer wordt. Goede onderwijslogistiek is hierbij essentieel maar ook steeds meer een uitdaging.
Samen met je collega’s zorg jij voor een duidelijke visie op onderwijslogistiek en weet je deze visie te vertalen naar concrete oplossingen voor onderwijsondersteunende processen. Je hebt daarbij oog voor samenhang en borging.

Kerntaken binnen de onderwijslogistiek zijn het organiseren van toetsing en diplomering, registreren van studievoortgang, roosteren van het onderwijs, organiseren van het leren in praktijk (stages in basisscholen), ondersteuning van de examencommissie, het beheren van onderwijsapplicaties en de studentenadministratie. Je vervult soms ook de rol van projectleider bij verbetertrajecten en je schroomt daarbij niet om de handen uit de mouwen te steken!

Je bent verantwoordelijk voor de volgende taken:

  • Je geeft leiding aan de collega’s die werkzaam zijn binnen de onderwijslogistiek. Daarbij stimuleer je dat de betrokken collega’s zelfstandig opereren vanuit een professionele houding. Je bent voor deze collega’s het eerste aanspreekpunt en adviseert hen bij vraagstukken.
  • Je signaleert en analyseert de ontwikkelingen en behoeften op het gebied van onderwijslogistiek en vertaalt dit in concrete actieplannen. Dit doe je in nauwe samenspraak met de onderwijskundig teamleiders binnen TMH.
  • Samen met alle betrokkenen geef je uitvoering aan deze plannen om zo knelpunten op te lossen. Dit vraagt om een projectmatige aanpak waarbij je werkt met een multidisciplinair team dat bestaat uit opleiders, onderwijsontwikkelaars, onderwijsondersteunend personeel en ICT.
  • Je bent een stevige gesprekspartner voor de andere teamleiders, programmaleiders en de directie als het gaat om onderwijslogistieke processen.
  • Je komt gevraagd en ongevraagd met adviezen en durft waar nodig knopen door te hakken.

Waar ga je werken?

TMH biedt de lerarenopleiding basisonderwijs aan in een variëteit aan routes en ontwikkelt post-initiële professionalisering in samenwerking met het werkveld en diverse kennisinstituten. We zijn een onderwijsgemeenschap van studenten, opleiders, leraren, schoolleiders en onderzoekers. Samen willen we ervoor zorgen dat alle leerlingen in Rotterdam en regio wereldwijze en eigenzinnige onderwijsprofessionals ontmoeten die geloof hebben in ieder kind en dit nooit opgeven, die er met hart en ziel willen zijn voor kinderen.
Bij TMH studeren 1200 studenten/ zij-instromers en werken 120 medewerkers. De Hogeschool heeft een eigen gebouw, vlak achter Rotterdam Centraal Station (drie minuten lopen) en biedt een goede werksfeer met enthousiaste collega’s. Je krijgt daarbij alle ruimte om samen te leren en je te ontwikkelen binnen de onderwijsleergemeenschap. Bij TMH werk je samen aan de ontwikkeling van (jonge) volwassenen.

Wat breng je mee?

  • Je bent van nature een verbinder en weet met je enthousiasme collega’s mee te krijgen.
  • Je hebt ruime ervaring op het gebied van organisatorische en procesmatige vraagstukken, bij voorkeur opgedaan in het hoger onderwijs.
  • Je bent sterk in het nemen van beslissingen en je laat je niet gemakkelijk uit het veld slaan.
  • Je kan onderbouwde beleidsvoorstellen maken en weet deze te vertalen in concrete acties.
  • Je signaleert kansen en problemen en draagt daarbij oplossingen aan en onderneemt zelf actie.
  • Je gaat graag projectmatig te werk en hebt een echte doe-mentaliteit.
  • Je hebt een relevante hbo/wo opleiding afgerond, bijvoorbeeld op het gebied van bedrijfskunde of organisatiekunde.
  • Je hebt minimaal 3 jaar relevante werkervaring bij voorkeur in het hoger onderwijs en op het vlak van onderwijslogistiek.

Wat bieden wij?

  • De kans om bij te dragen aan het opleiden van de beste leraren voor Rotterdam en omgeving.
  • Een team waarin talenten en verschillen worden gewaardeerd en samen wordt gewerkt aan de gestelde opdrachten en uitdagingen.
  • Salaris conform cao hbo, afhankelijk van opleiding en ervaring minimaal € 5.122,09 (schaal 12) en maximaal € 6.997,66 (schaal 13) bruto per maand op basis van een volledig dienstverband.

Hoe verloopt de procedure?

De procedure wordt begeleid door Spijtenburg Werving en Advies in de persoon van Carlo Brouwers. Ben je enthousiast geworden over deze vacature? Stuur dan je motivatiebrief en CV uiterlijk vrijdag 26 april naar c.brouwers@spijtenburg.nl. Heb je nog vragen? Neem dan contact op via 0681005214.

De planning van het proces:

  • De brievenselectie is op 8 mei 2024 en vindt plaats op basis van je cv en motivatiebrief.
  • De 1e selectieronde door de BAC is op 13 mei 2024 (vanaf 11:30).
  • De 2e gespreksronde met de BAC is 17 mei 2024 in de ochtend. De BAC brengt een advies uit aan de sollicitatiecommissie.

De inzet van de procedure en planning is een benoeming per 1 juni. De voorgesprekken zullen plaatsvinden in Breda in maart en april.

Geen passende vacature gevonden?

Heb je geen passende vacature kunnen vinden? Wij kijken graag met je mee!
Neem contact met ons op via 076 - 2063 333 voor meer informatie of blijf op de hoogte van ons aanbod d.m.v. een job alert.