Dordrecht
Referentie: SPS09925

Psychiater polikliniek

Wat ga je doen?

Draag jij als psychiater graag bij aan de professionalisering van de zorg, speel je een actieve rol in teamoverleggen en ben je christen? Ben je daarnaast geïnteresseerd in een functie voor 8-12 uur per week op een super werkplek met de mogelijkheid om je geloof te combineren met professionele zorg? Dan is deze vacature wellicht iets voor jou!

Je zult de medisch-psychiatrische regieverantwoordelijkheid dragen binnen de multidisciplinaire teams voor de behandeling. Verder:

  • Ben je verantwoordelijk voor het vaststellen van de medisch-psychiatrische behandeling, inclusief medicatie.
  • Vervul je een coachende rol en superviseer je artsen.
  • Bied je individuele behandeling.
  • Stimuleer je innovatie
  • Neem je deel aan bereikbaarheidsdiensten.

Waar ga je werken?

Je zult als psychiater aan de slag gaan op de kliniek psychiatrie en DD, waar mensen behandeld worden met een ernstige psychiatrische aandoening, al dan niet in combinatie met drugsgebruik. De afdeling bestaat uit 24 bedden, verdeeld over 2 leefgroepen. Klinische behandeling is een opschaling van ambulante behandeling. De doelgroep van de psychiatriekliniek bestaat uit mensen met de 'grote' psychiatrische beelden (schizofrenie, vitale depressie, autisme, bipolaire stoornissen met eventueel bijkomende verslaving of LVB (mogelijke triple diagnose, als er ook sprake is van verslaving)).

Het doel van de behandeling is om de psychiatrische problemen terug te dringen middels diagnostische, medicamenteuze, structurerende en beschermende interventies. Verder richt de begeleiding zich op het behoud of herstel van het rolfuntioneren, middels een activerend dagprogramma binnen een veilig en ontspannen leefklimaat. Het behandelconcept is gebaseerd op herstelgerichte en Community Reinforcement Approach (CRA) principes, aangevuld met traumabehandeling, een module psychotische klachten, een module verslavingsbehandeling en andere modules vanuit de zorgpaden, zoals geïmplementeerd binnen de organisatie.

De detoxbehandeling en de behandeling van de stoornis worden integraal uitgevoerd. De behandeling van de psychiatrische stoornissen vraagt een nauwe samenhang met medicamenteuze behandeling, training, begeleiding en klachtgerichte behandeling van de stoornissen d.m.v. psychologische behandelingen.

Wie ben jij als psychiater?

Je beschikt over een geldige BIG-registratie als arts en een inschrijving als psychiater in het Register van Medisch Specialisten. Daarnaast:

  • Ben je christen.
  • Ben je een stabiele, zelfbewuste persoonlijkheid.
  • Kun je goed samenwerken en zet je daar humor bij in.
  • Ben je bewogen met mensen met ernstige psychiatrische en verslavingsproblemen.
  • Ben je een sociaal vaardige, gestructureerde en innovatieve professional, die goed om kan gaan met stressvolle en/of onverwachte situaties.
  • Ben je, bij voorkeur, op vrijdag beschikbaar.

Wat krijg je?

Je krijgt een contract aangeboden voor 8-12 uur per week (uitbreiding op poliklinische zorg bespreekbaar) op een super werkplek in een team met mede psychiaters. Verder kun je rekenen op:

  • 166 vakantie-uren en 35 LFB-uren op fulltime basis.
  • Pensioenopbouw via Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW).
  • Een op maat gemaakte onboarding om je start optimaal te laten verlopen.
  • Een marktconform salaris volgens schaal AMS van de cao ggz, inclusief 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,33%.
  • Een werkplek waar je werk en geloof kunt combineren. Denk aan een dagstart of weekopening met je team en ieder kwartaal centrale momenten van bezinning.
  • Diverse mogelijkheden voor persoonlijke en professionele ontwikkeling, inclusief regelmatige bijscholingsbijeenkomsten door collega's waaraan je kunt deelnemen.
  • Een fiscaal aantrekkelijke uitruilregeling waarmee je tegen gunstige voorwaarden artikelen zoals een nieuwe fiets, computer of een fitnessabonnement kunt aanschaffen.

Hoe ziet de procedure eruit?

Heb jij interesse in deze psychiater polikliniek vacature? Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ron Broere, 076 - 2063 333, 06 3005 9223 of per e-mail r.broere@spijtenburg.nl.

Wie is Spijtenburg?

Wij zijn gedreven door het duurzaam verder helpen van mensen en organisaties bij hun échte vraag. Door te luisteren, nieuwsgierig te zijn en door te vragen, maken we voor kandidaten of opdrachtgevers het verschil! Je kunt bij ons terecht voor werving en selectie, interim management/ZZP, detachering én advies. Wil je meer weten? Bekijk dan de over ons pagina.

Geen passende vacature gevonden?

Heb je geen passende vacature kunnen vinden? Wij kijken graag met je mee!
Neem contact met ons op via 076 - 2063 333 voor meer informatie of blijf op de hoogte van ons aanbod d.m.v. een job alert.