Regio Westland
Referentie: SPSB09833

WSKO zoekt ervaren en startende basisschooldirecteuren (1,0 fte - D12) - kandidaten voorgedragen

Over WSKO

WSKO biedt een inspirerende werkomgeving waarin de kwaliteiten van medewerkers gezien en (h)erkend worden. De Stichting heeft positieve naamsbekendheid door vakkundige leerkrachten die kwalitatief onderwijs bieden op 17 basisscholen met ca. 5.200 leerlingen. Er werken ongeveer 600 onderwijsprofessionals, die zich richten op een toekomstgerichte ontwikkeling van het kind.

WSKO heeft als bedoeling bij te dragen aan het ontwikkelen van zelfstandigheid en zelfredzaamheid van kinderen door middel van het opdoen van basiskennis en -vaardigheden. Wij streven ernaar dat kinderen leren zichzelf te leren kennen en leren open te staan voor de ander, om samen te leven in de wereld. Dit is de kern van onze identiteit, omdat deze bedoeling bijdraagt aan de menswording van onze leerlingen die in de katholieke traditie centraal staat. Deze pijlers leiden ons handelen:

  • Kind zien;
  • Welkom zijn;
  • Levensvragen stellen;
  • De wereld ontdekken.

Betrokken en betrouwbaar, om samen met het team, op basis van stabiliteit en continuïteit, door te pakken op de ingezette koers!

Meer informatie over wsko vind je op www.wsko.nl

Wat neem je mee?

Bij WSKO zoeken we (startende of ervaren) integrale schoolleiders, die, naast het directeurschap op een basisschool, ook een aanvulling zijn voor het team van 17 directeuren.

We weten dat het schaap met vijf poten niet bestaat en hopen je niet af te schrikken met onze onderstaande ‘algemene wensenlijst’ van directeur bij WSKO. We zijn bovenal nieuwsgierig wat jij kan toevoegen vanuit jouw eigen authenticiteit en talenten om leiding en sturing te geven aan een van onze scholen en inbreng in onze ambitieuze stichting.

Profiel van onze ideale nieuwe collega:

  • staat stevig in de schoenen en durft zich kwetsbaar op te stellen;
  • transparant en gericht op dialoog met collega’s, ouders en stakeholders;
  • communicatief sterk, kan verwachtingen expliciet maken in het proces, ook als het schuurt (hard op de zaak en de taak, zacht op de persoon en de relatie);
  • heeft een coachende en verbindende leiderschapsstijl;
  • stelt oordeel uit, stelt vragen en werkt vanuit een growth mindset;
  • nieuwsgierig, onderzoekend, analytisch en kan “out of the box” denken;
  • kent eigen kwaliteiten en verantwoordelijkheden behorend bij D12 rol;
  • gemotiveerd bij te dragen aan de collectieve verantwoordelijkheid en in staat te schakelen tussen “eigen” schoolbelang en belang stichting;
  • actief geïnteresseerd in het versterken van de samenwerking tussen WSKO en andere PO-stichtingen.

Waar ga je werken?

Op korte termijn zoekt WSKO drie directeuren voor St. Jozefbasisschool (Wateringen), basisschool de Achtsprong (de Lier) en basisschool Verburch-hof (Poeldijk). Deze vacatures worden gelijktijdig intern- en extern uitgezet waardoor er mogelijk verschuiving plaatsvindt.

Ben je geïnteresseerd om te komen werken voor WSKO? Reageer dan voor 6 april 2024. Tijdens de eerste gespreksronde in de week van 15 april 2024 onderzoeken we samen of er een match is en of jij al een voorkeur hebt voor één van deze scholen. Tijdens de tweede gespreksronde in de week van 22 april ga je in gesprek met de benoemingsadviescommissie van de betreffende school/scholen.

Informatie over de specifieke vacatures is te vinden op www.spijtenburg.nl, www.wsko.nl of op te vragen bij m.terhuurne@spijtenburg.nl

Wat levert het jou op?

Een tijdelijke aanstelling voor 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband bij gebleken geschiktheid en verder:

  • een salaris, pensioenregeling en arbeidsvoorwaarden volgens de CAO PO;
  • een inschaling in D12;
  • secundaire arbeidsvoorwaarden: eindejaarsuitkering, wettelijk- en bovenwettelijk verlof, professionaliseringsuren, vakantiegeld, fietsplan, Vitality app en korting op sportschoolabonnement;
  • een ambitieus en loyaal team van collega’s op de locatie. Een team dat houdt van hard werken en van een dosis humor op zijn tijd;
  • een inwerktraject waarbij we je meenemen in de WSKO en je wegwijs maken in onze koers, systemen, teams, servicebureau en ontwikkelingen;
  • een team collega directeuren waar op elk gebied een sparringpartner te vinden is;
  • een bestuur en servicekantoor waaruit expertise op het gebied van Onderwijskwaliteit, Financiën, HRM en Communicatie geboden wordt.

Hoe verloopt de procedure?

WSKO wordt in deze procedure bijgestaan door ‘Spijtenburg Werving en Advies’. Margot ter Huurne is namens Spijtenburg contactpersoon voor deze vacatures. Zij schakelt waar nodig met haar collega Sybille van Bladel. Wil je eerst meer informatie ontvangen, neem dan contact op via m.terhuurne@spijtenburg.nl of via 06 45 61 98 72. Hier is ook meer informatie op te vragen over de vacatures bij de drie basisscholen.

Geen passende vacature gevonden?

Heb je geen passende vacature kunnen vinden? Wij kijken graag met je mee!
Neem contact met ons op via 076 - 2063 333 voor meer informatie of blijf op de hoogte van ons aanbod d.m.v. een job alert.