Mijn persoonlijke loopbaanontwikkeling - online bijeenkomst

Hoe voorspel je welke functie bij jou past?
Hoe vind je de vacature die daar perfect bij aansluit?
En hoe overtuig je de werkgever tijdens het sollicitatieproces?

Solliciteren is meer dan het schrijven van een mooie brief en een sterk cv. Het begint bij de zoektocht naar een geschikte vacature, naar een organisatie die bij jou past. Dat vereist dat je weet wie je zelf bent met jouw kernwaarden, talenten en drijfveren, welke loopbaandoelen je wilt bereiken, wat voor plan je hebt om die doelen te bereiken en hoe je tenslotte succesvol solliciteert naar de functie en organisatie waar jij je met passie voor wilt inzetten.

 

Programma

Een online bijeenkomst via Teams waarin korte lezingen, opdrachten en besprekingen elkaar afwisselen.

 

Doel

De aanzet voor een persoonlijk loopbaanplan waarmee de deelnemer richting geeft aan haar of zijn professionele ontwikkeling.

 

Inhoud bijeenkomst

  1. Mijn persoonlijk profiel?
  2. Mijn loopbaandoelen en mijn loopbaanplan.
  3. Hoe presenteer ik mijzelf.
  4. Hoe netwerk en solliciteer ik effectief?

 

Deelnemers

De deelnemers zijn mensen die richting willen geven aan hun professionele ontwikkeling.

 

Datum

De datum van de eerstvolgende bijeenkomst staat nog niet vast.

Kosten

De kosten voor deelname bedragen € 95 per deelnemer.

De deelnemers ontvangen per post het boek Succesvol solliciteren. Sta zelf aan het stuur van je loopbaan.

 

Procedure inschrijving

Belangstellenden worden uitgenodigd om zich per mail aan te melden bij Anita Rasenberg, 0630062547 of a.rasenberg@spijtenburg.nl.

De trainer

De bijeenkomsten worden geleid door drs. Anita Rasenberg. Tot 1 januari 2019 was Anita directeur/oprichter en senior consultant van Spijtenburg. Meer dan vijftien jaar heeft zij kandidaten begeleid bij hun sollicitaties naar functies op beleids-, management en bestuursniveau. Te vaak constateerde Anita dat talentvolle mensen niet succesvol waren in het solliciteren of een verkeerde loopbaankeuze hadden gemaakt. Deze ervaring deed haar besluiten om een boek te schrijven en trainingen te geven waarin zij mensen begeleidt op het terrein van loopbaanontwikkeling.

De deelnemers ontvangen haar boek Succesvol Solliciteren. Sta zelf aan het stuur van je loopbaan, uitgegeven door Lannoo Campus, 2021.

Het laatste nieuws

‘Diplomaterreur’ werd het genoemd. En dat is kwalijk ‘want door alleen naar diploma’s te kijken, doen werkgevers zichzelf en potentiële werknemers tekort.’
Lees meer
Doel van het voorstel is om het werken in loondienst in de zorg aantrekkelijker te maken (én daarmee het werken als ZZP-er in de zorg onaantrekkelijker te maken). Dit laatste geeft voor veel ZZP-ers onrust
Lees meer
Gaat AI recruiters vervangen is de vraag? Onwaarschijnlijk. Wel kunnen bureaus met een goede inzet van AI meer gerichte data genereren, kandidaten beoordelen en mogelijk hun kansen vergroten voor zowel de werving zelf als bij het binden van kandidaten
Lees meer
Blijf jij op de hoogte?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en mis niks binnen éen van onze branches!