Oosterhout
Referentie: SPLS09713

Schooldirecteur KBS De Meander (succesvol ingevuld)

Wat ga je doen?

Ben jij ervaren, betrokken en betrouwbaar? En enthousiast om, samen met het team van KBS De Meander, verder te werken aan onderwijskwaliteit en de school door te ontwikkelen als een fijne plek om te leren en werken? Dan is het team van KBS De Meander op zoek naar jou!

Als directeur ben jij de onderwijskundig leider en ga je verder met de in gang gezette plannen. Je vertaalt de door de school ontwikkelde visie moeiteloos in zichtbare plannen en acties, altijd samen met het team. Daarbij heb je ook aandacht voor de ontwikkeling van het team als geheel en van individuele collega’s. Contact met ouders, partners en de omgeving van de school is voor jou heel vanzelfsprekend. In de school zijn ook Delta-voorschool en stichting Kinderopvang Oosterhout thuis. In de komende jaren versterken we de samenwerking, daarvoor ligt voor jou als directeur ook een belangrijke rol. De school heeft op dit moment een interim-directie.
Als directeur bij Delta-onderwijs ben je niet alleen verantwoordelijk voor je school, je bent ook onderdeel van het directeurenteam van Delta-onderwijs, waarin je meebouwt en actief bijdraagt aan de kwaliteit van Delta-onderwijs in de breedte.

Je rol is onder meer:
• Onderwijskundig leiding geven en prioriteiten aangeven
• Gedeeld leiderschap, het team stimuleren in verantwoordelijkheid en eigenaarschap
• Meerjarige beleidsontwikkeling voor de locatie
• Betrekken van en samenwerken met ouders en MR
• Beheer van het schoolbudget
• Betrekken van de wijk bij de school en profilering van de school
• Nauwe samenwerking met college van bestuur, collega schoolleiders, Delta-voorschool en Stichting Kinderopvang Oosterhout
• Bijdragen aan verdere professionalisering van Delta-onderwijs, bijvoorbeeld door deelname aan organisatie brede projecten

Waar ga je werken?

Basisschool KBS De Meander staat in de Oosterhoutse wijk Vrachelen. De school heeft ruim 430 leerlingen in 18 groepen en er werken bijna veertig medewerkers. Het team heeft drie bouwcoördinatoren, twee intern begeleiders en werkt met ontwikkelteams. KBS De Meander werkt met plaatsingsbeleid om binnen de capaciteit van het gebouw tot een evenwichtige opbouw van leerling-instroom te komen. Er is intensieve samenwerking tussen Delta-voorschool (peuterspeelzaal) in het gebouw en de kleutergroepen van KBS De Meander. De school is gestart met een EDI-traject en investeert veel in sociaal emotionele vorming via de Kanjermethode. Stichting Kinderopvang Oosterhout (SKO) organiseert het tussen- en naschoolse aanbod in het schoolgebouw. Klik hier om naar de website van De Meander te gaan.

Over Delta-onderwijs
Bij Delta-onderwijs werken ruim 450 Delta-onderwijsprofessionals aan bevlogen onderwijs voor de wereld van morgen. Op 18 verschillende scholen in Oosterhout leren en ontwikkelen ruim 4500 basisschoolleerlingen tot gelukkige, zelfstandige, kritische wereldburgers, die in verbinding staan met anderen en bijdragen aan een duurzame samenleving. Eigenheid, vertrouwen, ontwikkeling en verbinden kenmerken ons onderwijs. Voor de komende jaren hebben we de ambitie om onze kwaliteit goed te borgen en verder te versterken, ruimte te maken om samen te groeien en optimaal te leren van en met elkaar. Delta-onderwijs werkt nauw samen met Delta-voorschool en Stichting Kinderopvang Oosterhout (SKO). Lees hier meer over Delta en hier meer over SKO.

Wat breng jij mee?

Als directeur van KBS De Meander heb je kennis van primair onderwijs, brede onderwijskundige ervaring op hbo-werk- en denkniveau, ruime leidinggevende ervaring en oog voor het team. Verder:

• Heb je een luisterende houding
• Neem je de inbreng van kinderen, ouders en collega’s mee in je beslissingen
• Ben je betrokken, zichtbaar en toegankelijk voor kinderen, ouders en collega’s
• Weet je hoe je collega’s inspireert en motiveert
• Stuur je zowel ontwikkelings- als resultaatgericht en houd je overzicht op de cyclische processen
• Heb je een visie op primair onderwijs en specifiek op ‘het jonge kind’
• Ben je communicatief sterk met een open en transparante houding
• Beschik je over een flinke dosis enthousiasme en ben je op een warme manier koersvast

Heb je een of meerdere specialisaties, dan horen we het graag, want we leren graag van en met elkaar!

Wat levert het jou op?

• Een uitdagende, afwisselende én verantwoordelijke functie in een inspirerende werkomgeving
• Een baan met uitzicht op vast dienstverband, na een jaarcontract
• Een inschaling vanuit de CAO PO op schaal D12 met een maximum bruto maandsalaris van € 6.665,- bij een fulltime dienstverband
• Ruime opleidingsmogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen

Hoe ziet de procedure eruit?

Ben jij enthousiast geworden? Stuur dan je CV en motivatiebrief voor woe 28 februari naar s.vanbladel@spijtenburg.nl t.a.v. de leden van de sollicitatiecommissie. We streven ernaar om z.s.m. alle data hier te vermelden. De beoogde startdatum is 1 augustus 2024 of zo mogelijk eerder als mogelijk.

Contactpersoon
‘Spijtenburg Werving en Advies’ staat Delta-onderwijs bij in werving en selectie. Sybille van Bladel is namens Spijtenburg contactpersoon voor deze vacature. Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op via bovenstaande mailadres of bel 0611 02 46 47.

Geen passende vacature gevonden?

Heb je geen passende vacature kunnen vinden? Wij kijken graag met je mee!
Neem contact met ons op via 076 - 2063 333 voor meer informatie of blijf op de hoogte van ons aanbod d.m.v. een job alert.