Rossum
Referentie: SPAE09770

Beleidsadviseur onderwijskwaliteit (kandidaten reeds voorgedragen)

Wat ga je doen?

Werk jij graag betekenisvol samen met verschillende professionals op school- en stichtingsniveau aan het bewaken of verhogen van de onderwijskwaliteit? Heb je een proactieve houding en beschik je over coachende vaardigheden? Vind je het daarnaast leuk om wet- en regelgeving en toezichtkaders te vertalen naar leesbare beleidsstukken en richtlijnen? Dan is Stroomm op zoek naar jou!

Je levert een constructieve, professionele en structurele bijdrage aan het bewaken en verhogen van de onderwijskwaliteit op onze 15 Stroomm scholen. Vanuit verbinding werk je nauw samen met de bestuurder, directeuren, de werkgroep kwaliteit & strategie en het netwerk van intern begeleiders. Met jouw expertise op onderwijskwaliteit breng je op schoolniveau en stichtingsbreed data nauwkeurig bij elkaar en zie jij er op toe dat de resultaten boven de correctiewaarden blijven. Je bent in staat om gericht en op maat daarover met betrokkenen in gesprek te gaan, te adviseren, mee te denken over oplossingsrichtingen, verbeterplannen op te stellen en thema’s verder uit te diepen waar nodig. Daarbij houd je zicht op de voortgang van de processenstappen, borg je behaalde resultaten en werk je actief mee aan het breed delen van opgedane kennis en inzichten tussen de verschillende Stroomm scholen. Nieuwe wet- en regelgeving en toezichtkaders, aangevuld met interne inzichten, weet jij op laagdrempelige wijze te vertalen naar leesbaar beleid.


Samenvattend is er behoefte aan inhoudelijke expertise op het beleidsterrein onderwijskwaliteit, ter ondersteuning van de gehele organisatie en in het bijzonder de bestuurder. Denk hierbij aan de volgende aandachtsgebieden:
1. Data verzamelen, zodat er meer zicht is op bestuurlijke opbrengsten.
2. Advies en verbetervoorstellen doen richting het College van Bestuur.
3. Situationeel ondersteunen van inhoudelijke processen in de scholen en regisseren bij kwaliteitsvraagstukken met het netwerk van Intern begeleiders en de MT-werkgroep kwaliteit & strategie.


Het volledige functieprofiel is op te vragen bij Spijtenburg werving en advies.

Waar ga je werken?

Stichting Regionaal Openbaar Onderwijs Maas en Meierij (Stroomm) heeft onder haar bevoegd gezag 15 basisscholen in de gemeenten Sint-Michielsgestel, Boxtel, Oisterwijk, Vught, Maasdriel en Zaltbommel. De aangesloten basisscholen leveren elke dag kwalitatief goed onderwijs in een veilige en stimulerende omgeving waarin het kind centraal staat. Elke Stroomm-school is anders en geeft zelf vorm en inhoud aan zijn onderwijsvisie. Vaak eigenzinnig en altijd ondernemend, want het basisonderwijs is net zo dynamisch als de samenleving.


Stroomm is een organisatie die positief in ontwikkeling is. Vanuit de kernwaarden open, onderscheidend en ondernemend, wordt werk gemaakt van kwalitatief goed onderwijs. Ten aanzien van het ontwikkelen van beleid, wordt gewerkt met werkgroepen op het managementteam van directeuren niveau.
Zo is een MT-werkgroep kwaliteit & strategie ingericht. Deze MT-werkgroep is de afgelopen jaren o.a. mede verantwoordelijk geweest voor de ontwikkeling van het Kwaliteitskompas.


Daarnaast heeft het IB-netwerk een mooie ontwikkeling doorgemaakt richting een lerend netwerk. De jaaragenda van dit netwerk sluit aan bij de ontwikkelagenda van het MT en past bij de kaders zoals verwoord in het koersplan. Het College van Bestuur heeft een eindverantwoordelijke rol ten aanzien van kwaliteit in de breedste zin van het woord, voor de gehele stichting.


Als Beleidsadviseur onderwijskwaliteit ben je werkzaam op het bestuurskantoor van Stroomm in Rossum, ben je regelmatig te vinden op de Stroomm scholen en is het tevens mogelijk om deels vanuit huis te werken.


Waarom deze vacature?
Omwille van het goed invullen van de rol van de bestuurder m.b.t. onderwijskwaliteit (in de rol van bewaker van kwaliteit én gesprekspartner van o.a. de directeuren) is er vanuit breed draagvlak gekozen deze nieuwe rol van beleidsadviseur onderwijskwaliteit vacant te stellen per het nieuwe schooljaar.
Meer informatie over Stroomm vind je hier.

Wie ben jij als beleidsadviseur onderwijskwaliteit en wat breng je mee?

Jij beschikt over:

  • brede of gespecialiseerde theoretische kennis op het gebied van onderwijskwaliteit;
  • kennis en ervaring op het gebied van kwaliteit en onderwijs en de daarop van toepassing zijnde wet- en regelgeving;
  • kennis van en inzicht in maatschappelijke ontwikkelingen in relatie tot het onderwijsbeleid van de stichting;
  • vaardig in het ontwikkelen, implementeren, adviseren en evalueren van beleid;
  • actuele kennis van wet- en regelgeving op het gebied van onderwijskwaliteit;
  • inzicht in en kennis van organisatieprocessen binnen het onderwijs.

Jij herkent jezelf in de volgende eigenschappen:

  • Toegankelijk, open en ondernemend.
  • Samenwerkingsgezind: ondersteunend, dienstverlenend en kritische sparringspartner.
  • Doortastend: je luistert, vraagt door en vat samen.
  • Relativeringsvermogen: je zoomt gemakkelijk in en uit en weet een complexe situatie luchtig af te sluiten.

Wat levert het jou op?

  • Een nieuwe en dynamische positie in een onderwijsstichting die positief in ontwikkeling is.
  • Een jaarcontract en bij gebleken geschiktheid een vast contract voor 3 dagen per week.
  • Een inschaling conform CAO PO, Schaal 11 of 12; afhankelijk van kennis en ervaring.
  • Een ruim aantal vakantiedagen per jaar die doorgaans gelijk met de schoolvakanties genoten wordt.

Hoe ziet de procedure eruit?

Ben jij enthousiast geworden? Stuur dan je cv en motivatiebrief voor 11 april 2024 naar s.vanbladel@spijtenburg.nl t.a.v. de benoemingsadviescommissie.
De planning van het proces is als volgt:

  • De voorselectiegesprekken zijn doorlopend, uiterlijk 12 april bij voorkeur op kantoor van Spijtenburg in Breda.
  • De brievenselectie is op dinsdag 16 april en vindt plaats o.b.v. je CV, brief en videopitch.
  • De 1e gespreksronde is maandag 13 mei na 15u bij Van der Valk in Den Bosch.
  • De 2e gespreksronde is dinsdag 21 mei na 17u op het bestuurskantoor van Stroomm.

Een diplomacheck en een uitgebreid internetonderzoek is onderdeel van de voorselectie. We streven ernaar om voor het einde van de maand mei de procedure afgerond te hebben, inclusief checken van referenties en arbeidsvoorwaardengesprek. Dit is gepland voor woensdag 29 mei van 13u -14u met de bestuurder. De beoogde startdatum is het nieuwe schooljaar of zo mogelijk eerder.

Contactpersoon
‘Spijtenburg Werving en Advies’ staat Stroomm bij in werving en selectie. Sybille van Bladel is namens Spijtenburg contactpersoon voor deze vacature. Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op via bovenstaande mailadres of bel 0611024647

Geen passende vacature gevonden?

Heb je geen passende vacature kunnen vinden? Wij kijken graag met je mee!
Neem contact met ons op via 076 - 2063 333 voor meer informatie of blijf op de hoogte van ons aanbod d.m.v. een job alert.