Loopbaancoaching - Individueel

Voor wie?

De individuele loopbaancoaching is een traject op maat dat wordt afgestemd met de werkgever en de persoon die behoefte heeft aan coaching.

 

Datum

De locatie en datums worden in overleg vastgesteld.

 

Opzet

Er wordt bij individuele coaching altijd eerst kennis gemaakt, zodat we zeker weten of er een klik is tussen de persoon en Anita Rasenberg.

Aan de hand van een uitgebreide intake wordt vervolgens een plan op maat gemaakt. Mogelijkheden zijn bijvoorbeeld:

  • Het samen doorlopen van het totale loopbaanontwikkelingstraject vanaf het opstellen van het persoonlijk profiel met kernwaarden, talenten en drijfveren tot het succesvol solliciteren.
  • Het oefenen van sollicitatiegesprekken.
  • Het opstellen van de brief met CV.
  • Je persoonlijke presentatie op internet en in gesprekken.

 

Kosten

De kosten voor loopbaancoaching worden berekend per dagdeel. Een dagdeel bedraagt € 600.

 

Procedure inschrijving

Belangstellenden voor coaching kunnen bellen of mailen naar 0630062547 of info@rasenbergloopbaanadvies.nl.

 

De coach

De bijeenkomsten worden geleid door drs. Anita Rasenberg. Tot 1 januari 2019 was Anita directeur/oprichter en senior consultant van Spijtenburg. Meer dan vijftien jaar heeft zij kandidaten begeleid bij hun sollicitaties naar functies op beleids-, management en bestuursniveau. Te vaak constateerde Anita dat talentvolle mensen niet succesvol waren in het solliciteren of een verkeerde loopbaankeuze hadden gemaakt. Deze ervaring deed haar besluiten om een boek te schrijven en trainingen te geven waarin zij mensen begeleid op het terrein van loopbaanontwikkeling.

De deelnemers ontvangen haar boek Succesvol Solliciteren. Sta zelf aan het stuur van je loopbaan, uitgegeven door Lannoo Campus, 2021.

Het laatste nieuws

‘Diplomaterreur’ werd het genoemd. En dat is kwalijk ‘want door alleen naar diploma’s te kijken, doen werkgevers zichzelf en potentiële werknemers tekort.’
Lees meer
Doel van het voorstel is om het werken in loondienst in de zorg aantrekkelijker te maken (én daarmee het werken als ZZP-er in de zorg onaantrekkelijker te maken). Dit laatste geeft voor veel ZZP-ers onrust
Lees meer
Gaat AI recruiters vervangen is de vraag? Onwaarschijnlijk. Wel kunnen bureaus met een goede inzet van AI meer gerichte data genereren, kandidaten beoordelen en mogelijk hun kansen vergroten voor zowel de werving zelf als bij het binden van kandidaten
Lees meer
Blijf jij op de hoogte?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en mis niks binnen éen van onze branches!