Goes
Referentie: SPS09802

Arts Arbeid & Gezondheid voor jongeren

Wat ga je doen?

Ben jij als arts arbeid & gezondheid laagdrempelig en sociaal? Heb je daarnaast affiniteit en ervaring met ontwikkelingsstoornissen bij jongeren? Dan is deze arts arbeid & gezondheid voor jongeren vacature wellicht iets voor jou!

Als arts arbeid & gezondheid ben je voornamelijk jongeren aan het adviseren om te bepalen wat hun mogelijkheden zijn op het gebied van werk. Als werken niet mogelijk is, wordt door je collega's voor een zeker inkomen gezorgd door een uitkering. Je bepaalt zorgvuldig hoe belastbaar deze (kwetsbare) jongeren zijn, wat hun arbeidsvermogen is en geeft hen advies over voorzieningen die mogelijk ingezet kunnen worden om werken mogelijk te maken. Verder:

  • krijg je te maken met de hele breedte en diepte van het medische vak. Alle ziektebeelden, gebreken en prognoses passeren in jouw spreekkamer de revue.
  • beoordeel je niet alleen medisch, maar betrekt in je oordeel ook de sociale context, dit alles doe je met een holistische blik.
  • sta je in contact met begeleiders of ouders.
  • heb je korte lijnen met scholen, sociaal werk en psychiatrie.
  • bestaat je cliëntenbestand voor zo’n 80% uit jongeren (rond de 18 jaar) waarvan het merendeel een ontwikkelingsstoornis heeft zoals ASS, A(D)HD of LVB.
  • werk je in een multidisciplinair team met collega-artsen, arbeidsdeskundigen, re-integratiebegeleiders, sociaal-medisch verpleegkundigen en proces begeleiders.

Waar ga je werken?

Als arts arbeid & gezondheid kom je terecht binnen een professional en collegiaal / prettig team waarbinnen door collegiale samenwerking mooie resultaten worden geboekt. Je hebt de tijd voor je cliënten om tot een afgewogen oordeel te komen, een spreekuur duurt ook daadwerkelijk een uur. Je ontwikkelt o.a. je advies- en gespreksvaardigheden en leert om je besluiten tot in essentie te motiveren.

Wie ben jij als arts arbeid & gezondheid?

Als arts arbeid & gezondheid ben je laagdrempelig, sociaal vaardig en in staat om snel te levelen. Je bent gericht op samenwerken en schroomt niet om besluiten te nemen en/of slecht nieuws te brengen. Daarnaast:

  • Ben je minimaal afgestudeerd basisarts met een geldige BIG-registratie.
  • Klinische ervaring als arts in de jeugdgezondheidszorg of in de jeugd psychiatrie en/of kennis en kunde van ontwikkelingsstoornissen en beperkingen is/zijn een grote pré.
  • Een aantoonbare affiniteit met de doelgroep is onontbeerlijk om deze functie goed te kunnen uitvoeren.
  • Basisartsen (ook net afgestudeerden) en zijinstromers, allen zijn welkom zolang ze maar de passie hebben om met de geschetste doelgroep te willen werken.
  • Voor zijinstromers uit de jeugdzorg/psychiatrie kan deze baan een mooie vervolgstap in de carrière zijn.

Wat krijg je?

Als arts arbeid & gezondheid kun je rekenen op een dienstverband met een marktconform salaris. De standaard werkweek is 38 uur, maar een werkweek van 32 uur is ook mogelijk. In de eerste maanden van je jaarcontract volg je een interne basisopleiding, waarbij je wordt begeleid door een praktijkopleider en werkt onder supervisie van een ervaren specialist arbeid en gezondheid. Wanneer je besluit de medische vervolgopleiding tot specialist arbeid & gezondheid te doen, kom je in aanmerking voor een hoger salaris en een vast dienstverband. Deze opleiding wordt betaald door de organisatie. Daarnaast kun je rekenen op:

  • 8% vakantiegeld.
  • Een volledige 13e maand.
  • Reiskostenvergoeding.
  • Een vergoeding voor hybride werken.
  • Een pensioenregeling en een keuzeplan voor het fiscaal aantrekkelijk uitruilen van arbeidsvoorwaarden.
  • Uitgebreide loopbaanmogelijkheden.
  • Voor artsen die niet in de buurt wonen, maar wel open staan voor werken in Zeeland worden maatwerkoplossingen aangeboden; denk dan aan een verhuisregeling, tijdelijke huisvesting of hotelovernachtingen in de eerste periode. Werken op afstand is helaas niet mogelijk, immers moeten de cliënten in de spreekkamer gezien worden.

Hoe ziet de procedure eruit?

Heb je interesse in deze arts arbeid & gezondheid vacature? Voor meer informatie en het sturen van jouw CV kun je contact opnemen met Jacqueline Rasenberg via 076 2063 333,06- 30059574 of via j.rasenberg@spijtenburg.nl.

Wie is Spijtenburg?

Wij zijn gedreven door het duurzaam verder helpen van mensen en organisaties bij hun échte vraag. Door te luisteren, nieuwsgierig te zijn en door te vragen, maken we voor kandidaten of opdrachtgevers het verschil! Je kunt bij ons terecht voor werving en selectie, interim management/ZZP, detachering én advies. Wil je meer weten? Bekijk dan de over ons pagina.

Bezoekers van deze pagina bekeken ook deze banen:

in Amersfoort
in Amsterdam
in Leiden, Zoetermeer, Gouda, Alphen aan de Rijn
in Capelle aan den IJssel

Geen passende vacature gevonden?

Heb je geen passende vacature kunnen vinden? Wij kijken graag met je mee!
Neem contact met ons op via 076 - 2063 333 voor meer informatie of blijf op de hoogte van ons aanbod d.m.v. een job alert.

Bezoekers van deze pagina bekeken ook deze banen:

in Amersfoort
in Amsterdam
in Leiden, Zoetermeer, Gouda, Alphen aan de Rijn
in Capelle aan den IJssel