Blog

Categorie: Algemeen  Onderwijs
Veel jongeren ervaren mentale gezondheidsproblemen zoals somberheid en angst, en/of motivatie- en concentratieproblemen. Dit onderstreept de noodzaak van aandacht voor mentale gezondheid en veerkracht.
Categorie: Algemeen  Artsen  Onderwijs  Overheid  Zorg
we weten dat de markt is veranderd. En omdat deze blijvend is veranderd, zullen we anders naar de markt moeten kijken: er is een paradigmashift nodig, met (goede) wervingsbureaus die daar katalysator van zijn.
Categorie: Algemeen  Artsen  Onderwijs  Overheid  Zorg
Blog door Anita Rasenberg, 20 februari 2023 Veel mensen herinneren zich nog de toespraak van Martin Luther King met de aanhef “I have a dream”. Zijn verhaal was nauw verbonden met waar hij als mens voor stond. 
Ook de toespraken van Nelson Mandela of Mahatma Gandhi waren onlosmakelijk verbonden met hun kernwaarden. Die verbondenheid zie je terug bij mensen die met passie ergens voor gaan.  Blijkbaar moet je je niet alleen laten leiden door waar je goed in bent, maar ook door datgene waar jij als mens voor staat. We kunnen veel van deze beroemdheden leren. Blijkbaar moet je je niet alleen laten leiden door waar je goed in bent, maar ook door datgene waar jij als mens voor staat; jouw kernwaarden.  Te vaak heb ik van kandidaten vernomen dat zij gestopt zijn bij een bepaalde organisatie, omdat zij zich niet konden vinden in datgene...
Categorie: Algemeen  Artsen  Onderwijs  Overheid  Zorg
Werving en selectie is – en het kan geen kwaad om eens een tegengeluid te laten horen – (óók) een vak, een ambacht. ‘Maar Carlo: het is een kandidatenmarkt geworden!’ Dan zeg ik: “Dat is het al lang - en dat is maar goed ook”
Categorie: Algemeen  Zorg
In dit artikel gaan we in op het salaris van een hbo-verpleegkundige, inclusief factoren die van invloed zijn op het inkomen en mogelijke loopbaanperspectieven
Categorie: Algemeen  Artsen  Onderwijs  Zorg
Eigenlijk is het antwoord heel simpel. Als je geen doel hebt, dan laat je je leiden door wat op je pad komt. Dat kan een familielid zijn, die met volle overtuiging en de allerbeste bedoelingen zegt dat die baan echt iets voor jou is.
Blijf jij op de hoogte?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en mis niks binnen éen van onze branches!