Blog

Categorie: Algemeen  Artsen  Onderwijs  Overheid  Zorg
April 2021 Non-handhaving Wet DBA  De wet Deregulering Arbeidsrelaties wordt tot 1 oktober 2021 niet gehandhaafd.
Je krijgt dus als opdrachtgever geen boetes of naheffing als achteraf blijkt dat een zzp-er toch als werknemer moet worden aangemerkt. Het zogenaamde handhavingsmoratorium blijft dus van kracht echter met de volgende verscherpingen: Blijkt na controle door de Belastingdienst dat schijnzelfstandigheid is geconstateerd en is er geen sprake van kwaadwillendheid, dan zal er niet worden gehandhaafd maar krijg je aanwijzingen om de situatie aan te passen. Blijft er daarna doorgewerkt worden op dezelfde manier, dan zal er een boete of naheffing volgen. Extra onderzoek wordt er gedaan naar bedrijven waar een vermoeden van kwaadwillendheid is, bijvoorbeeld inhuren van zzp-er tegen zeer lage uurtarieven.  Het besluit van het kabinet om niet te handhaven hangt samen met de ontwikkeling van de Webmodule Beoordeling Arbeidsrelatie. Deze regelgeving is de opvolger van de...
Categorie: Algemeen  Onderwijs
er moet nog veel gebeuren wil het (hoger) onderwijs de vlucht richting internationalisering halen.
Categorie: Algemeen  Onderwijs
"Internationalisering draagt bij aan het gevoel welkom te zijn en helpt ieder kind om zich voor te bereiden op een steeds internationalere samenleving”
Categorie: Algemeen  Onderwijs
Wetenschappelijke studies tonen aan dat leerlingen betere resultaten boeken wanneer ze niet alleen via de schooltaal leren, maar ook via hun moedertaal.
Categorie: Artsen
De vraag luidt: hoe kunnen de immense werkdruk van zorgwerkers verlichten zodat de kwaliteit van de zorg niet verder zal afnemen, en zelfs kan toenemen?
Categorie: Algemeen  Artsen  Zorg
Ben jij een zzp'er? Bron: ZZP Nederland  Naar aanleiding van de persconferentie van woensdag 20 januari, zijn er vanuit ZZP Nederland vragen gesteld aan de politiek over de mogelijkheden voor zzp'ers. Dit schrijven zij in een artikel van 21-01-2021 op hun website. Volgens ZZP Nederland moet er ook voor zzp'ers een duidelijk oplossing zijn als het gaat om het tonen van een verklaring in de periode dat de avondklok van kracht is. Er zijn immers veel zzp'ers die, op het moment dat de avondklok geldt, toch naar buiten moeten vanwege werkzaamheden. Inmiddels is hier door de overheid de volgende oplossing voor bedacht: Ben jij een zzp'er en moet je op het tijdstip dat de avondklok geldt naar buiten voor werkzaamheden? Dan dien je een Eigen verklaring Avondklok mee te nemen. Deze is te downloaden via de site van de Rijksoverheid. Naast bovenstaande verklaring dien je ook...
Blijf jij op de hoogte?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en mis niks binnen éen van onze branches!